Guitar effect DSP from Finland

What do Foo Fighters, Slipknot and Wintersun have in commo? The common thing are guitar and bass effect boxes come from Finland. Finnish Darkglass Electronics and Neural DSP export state-of-the-art instrument technology to the world.

Neural DSP is developing technology to advance the state of the art in the music industry – mainly effect plug-ins and DSP software and Quad Cortex DSP guitar effect box. Darkglass Electronics concentrates on making effect box hardware. Neural DSP has fast become a household name on the new frontier of amp modelling and guitar effects.

Neural DSP Quad Cortex is a pro-quality amp modeller and effects unit that presents its many features in an easy-to-use format. The Quad Cortex, is a floor-based unit that presses all that next-gen algorithmic sorcery into service in an anodised aluminium unibody. The Quad Cortex features a bright seven-inch LED touch-screen that allows you to adjust parameters and arrange signal chain. User can adjust the sounds and access all the functions from the touch-screen and the stomp+rotary actuators.

The Quad Cortex derives 2GHz of DSP power from SHARC+ processors that gives it its name, and this puts a lot of sounds on the menu. Quad Cortex may be the most powerful floor modeler on the planet with a total of 6 cores (4x SHARC+ and 2x ARM Cortex-A5 running at 500MHz each).

Here are some pictures I took at Knotfest Finland 2022 festival on the guitar effect setup Slipknot uses (from Slipknot museum featuring Fender Jim Root Jazzmaster):

screenshot_20221122-153825_gallery

screenshot_20221122-153746_gallery

Here is one video I found from YouTube related to Slipknot and Neural DSP Quad Cortex:

SlipKnoT – Surfacing | Bass Cover | Neural DSP Quad Cortex test

Sources and links to more information:
https://neuraldsp.com/
https://www.darkglass.com/
https://neuraldsp.com/plugins
https://neuraldsp.com/quad-cortex
https://www.musicradar.com/reviews/neural-dsp-quad-cortex
https://soundtools.fi/verkkokauppa/neural-dsp-quad-cortex-efektiprosessori-ja-vahvistin/
https://www.reddit.com/r/Guitar/comments/s5a2a2/play_tried_the_neural_dsp_archetype_petrucci/
https://kaaoszine.fi/mika-yhdistaa-foo-fightersia-slipknotia-ja-wintersunia-suomalaiset-darkglass-electronics-ja-neural-dsp-vievat-huippumodernia-soitintekniikkaa-maailmalle/

6 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  Espooseen on syntynyt kaikessa hiljaisuudessa musiikkialan keskittymä – uusin tulokas haluaa kuroa umpeen Suomen ja muiden EU-maiden luovien alojen eron
  https://www.lansivayla.fi/paikalliset/5584908?fbclid=IwAR2-HgqukOxhK_nb00_n8AuBiLTrP_RkQfss9yWH8NuyGeBFPkRcZ8fedFU

  Uusin avaus on luovan alan tekijöitä, yrityksiä ja organisaatioita yhteen liittävä Open Creative House.

  Espoon Keilaniemeen on kaikessa hiljaisuudessa noussut musiikkialan toimijoiden keskittymä. Musiikin Satama -nimisen talon sisältä löytyy yhdeksän musiikkialan järjestön, kuten Teoston ja Gramexin, lisäksi juuri avannut studiotiloja vuokraava Open Creative House.

  Keilaniemen metroaseman vieressä meren äärellä komeilevaan Musiikin Satamaan järjestöt ovat muuttaneet yhteistuumin jo keväällä 2021.

  – Vahva syy, miksi muutimme yhteisiin tiloihin, oli se, että halusimme lisätä musiiikkialan toimijoiden yhteistyötä. Uskomme sen hyödyntävän niin oikeudenhaltioita kuin musiikkia käyttäviä asiakkaita

  – Tuomme tähän taloon luovan alan tekijät ja yritykset. Sitä kautta syntyy yhteistyötä ja ekosysteemihyötyä, Hynynen kertoo.

  Uutuuttaan hohtavat tilat jakautuvat kolmeen osaan: Creator hubiin, Business hubiin ja Innovation hubiin.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  https://soundtools.fi/verkkokauppa/neural-dsp-quad-cortex-efektiprosessori-ja-vahvistin/

  Vahvistimen mallinnukset perustuvat ihmisen kuuloon
  Quad Cortexin “biomimeettinen” tekoälyteknologia “kuulee” mallinnettavan vahvistimen ihmisen tapaan ja tekee mallinnuksista ennennäkemättömän tarkkoja. Neural DSP tekee jatkuvaa yhteistyötä alan parhaiden äänisuunnittelijoiden ja tuottajien kanssa uusien mallinnusten parissa. Quad Cortex tulee ainoastaan paranemaan vuosien varrella!

  Oman vahvistimen mallinnus tapahtuu kiinnittämällä Quad Cortexin Capture Out vahvistimen sisääntuloon, jonka jälkeen vahvistimeen liitetty kaiutin mikitetään tai lähetetään signaali vahvistimesta reaktiivisen keinokuorman (esim. Torpedo Captor X) kautta takaisin Quad Cortexiin.

  Laskentateho tuo Quad Cortexiin dynamiikkaa!
  Soittodynamiikan toistaminen on aina ollut digitaalisten efektiprosessorien ja vahvistinmallinnusten ongelma. Siksi helppouden hinta on ollut tähän mennessä liian kova ja monet muusikot ovat pitäneet putkivahvistimistaan kiinni kynsin ja hampain. Laitteen pitäisi reagoida oikein volume-potikan säätämiseen, soittovoimakkuuden muutoksiin, plektran kulmaan, mikkien korkeuteen yms. Muuttujia on mieletön määrä. Quad Cortexin tolkuton prosessointiteho kuitenkin pystyy tähän. Testiemme perusteella Quad Cortex todella vastaa soittajan dynamiikkaan ihailtavalla tarkkuudella. Sen soittaminen tuntuukin enemmän analogisen- kuin digitaalisen vahvistimen soittamiselta.

  Valtavasti efektejä, vahvistimia, kaiuttimia ja mikrofoneja
  Quad Cortexin IR-valikoima on alansa kattavimpia. Laitteeseen on pakattu tolkuton määrä erilaisia efektejä, kaappi- ja vahvistinmallinnuksia sekä mikrofonisimulaatioita täydellisen signaaliketjun luomiseen. Kaiutinmallinnuksen tapauksessa virtuaalisten mikrofonien, paikan, etäisyyden ja tason saa säädettyä. Mistään ei olla tingitty! Quad Cortexista löytyy jopa parametrinen EQ

  Kolmannen osapuolen impulssien lataaminen Quad Cortexiin on myös tehty erittäin helpoksi.

  Siihen nähden mitä kaikkea Quad Cortex tekee, sen fyysinen koko on maltillinen. Kosketusnäytön lisäksi Quad Cortexissa on yksi alaa mullistava ominaisuus: sen teräksiset jalkakytkimet ovat myös potikoita. Kääntyvillä jalkakytkimillä voidaan säätää kaikkia mahdollisia parametrejä tarkasti

  Kuka olisi arvannut vuosikymmen sitten, että Suomi on musiikkiteknologian innovaatioden saralla maailman kärkipäätä vuonna 2021!

  Kolme moodia jalkakytkimillä ohjaamiseen
  Stomp, Scene ja Preset-moodit ohjaavat Quad Cortexia eri tasoilla.

  Stomp-moodi tekee Quad Cortexista efektilaudan. Tässä tilassa voit kytkeä jalkakytkimillä yksittäisiä efektejä tai muita komponentteja päälle ja pois yksitellen. Voit siis rakentaa vaikka puhtaan signaaliketjun ja kytkeä jalkakytkimellä säröpedaalin päälle ja pois.
  Scene-moodi on tavallaan välimuoto, jossa yhteen jalkakytkimeen voidaan liittää useampi efektiketjun komponentti ja kytkeä ne yhdellä polkaisulla päälle ja pois. Voisit siis kytkeä esimerkiksi särön ja kaiun päälle yhdellä kertaa.
  Preset-moodi vaihtaa kokonaisten presetien välillä. Voit siis vaihtaa koko signaaliketjun toiseen kytkimen polkaisulla.

  Quad Cortex integraatiot
  Neural CNS -mobiiliaplikaatiolla voit jakaa omia ja ladata muiden käyttäjien presettejä ja ladata niitä Quad Cortexiin sen sisäänrakennetun WiFin välityksellä. Cortex Desktop Controller antaa sinun hallita Quad Cortexia langattomasti reaaliajassa esimerkiksi tietokoneen kautta. Äänitystilanteissa ulkoinen ohjaus on erityisen näppärä ominaisuus!

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Suomalainen Linux-laite revitään käsistä maailmalla – muusikot koodaavat softaa, joka haastaa kitaravahvistimet
  Antti Kailio23.3.202314:41|päivitetty23.3.202315:18ELEKTRONIIKKAOHJELMISTOKEHITYSTEKOÄLYSOVELLUKSET JA PALVELUTMUSIIKKI
  https://www.tivi.fi/uutiset/suomalainen-linux-laite-revitaan-kasista-maailmalla-muusikot-koodaavat-softaa-joka-haastaa-kitaravahvistimet/bef95196-12f0-4b04-8d26-478afb58e669

  Helsingin Vallilassa Elimäenkadun vanhojen teollisuuskiinteistöjen uumenissa kootaan käsin laitteita, jotka maailman kitaristit repivät myyjien käsistä.

  Kitaristin lavalla käyttämä laitteisto painaa kymmeniä kiloja ja voi viedä useamman kuutiometrin tilaa. Suomalainen Neural DSP teki kaksi vuotta sitten uuden avauksen julkaisemalla pelikonsolin kokoisen laitteen, jolla kitaristit voivat korvata perinteisen vahvistin- ja efektilaitteistonsa.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*