sfnet.harrastus.audio+video usein kysytyt kysymykset (FAQ)

Virallinen kotisivu: http://www.hut.fi/Misc/Electronics/faq/sfnet.harrastus.audio+video/

Tämä sfnet.harrastus.audio+video FAQ on tarkoitettu tietolähteeksi audio- ja videotekniikasta kiinnostuineilla ihmisille, jotta samoja asioita ei tarvitisisi kysyä koko ajan uutisrymässä. Lue tämä lista ensin ja jos et löydä vastausta tai kaipaat tarkennusta, niin sitten vasta lähetä kysymykseni sfnet.harrastus.audio+video uutisryhmään. Jotta kysymyksesi saisi parhaan vastaanoton, kannattaa lukea newssiartikkelin kirjoitusohjeet ennen artikkelin lähettämistä.

Äänentoistotekniikka

Audiokysymykset ja vastaukset aihepiireittäin

Autoäänentoisto

Autohifikysymykset ja vastaukset aihepiireittäin

Videotekniikka

Videokysymykset ja vastaukset aihepiireittäin

Tiedonhaku

Muut usein kysytyt aiheet

Muuta hyödyllistä

Hifihuumorijuttuja

Lisätietovinkki: sfnet.harrastus.elektroniikka FAQ on hyödyllistä luettavaa tee-se-itse henkisille hifiharrastajille. Sieltä löytyy tietoa elektroniikan komponenteista, työkaluista sekä tietoa liittyen sähkäasennuksiin ja antenniverkkoihin.

Yleistä tästä FAQ-listasta

Tähän usein esittettyjen kysymysten (FAQ) -listaan on kerätty sfnet.harrastus.audio+video ja sfnet.harrastus.audio+video.autohifi uutisryhmissä usein esiintyviä kysymyksiä ja vastaukset niihin.

Tämän listan tarkoituksena on tarjota vastaukset useimmin esitettyihin audio- ja videoalan kysymyksiin, jotta samoja asioita ei tarvitse kysyä sfnet.harrastus.audio+video uutiryhmässä uudellen viikosta ja kuukaudesta toiseen aina vaan uudelleen. Kun kysymykset ja vastaukset löytyvät täältä, niin samoja perusasioita ja epämääräisiä vastauksia ei ehkä tarvitse käydä läpi tässä keskusteluryhmässä viikosta toiseen.

Tämän listan tarkoituksena on myös valottaa audiotekniikan perusteita kaikille aiheesta kiinnostuneille ja poistaa yleisiä aiheen monia yleisiä aiheeseen liittyviä harhakäsityksiä. Hifikeskustelua seuratessa kannattaa muistaa, että mystiikkaa tuskin audiotekniikka sisältää, vaikka joskus siltä saattaisikin tuntua. Yleensäkin äänentoistossa jos missä on melkoisesti parkkiintuneita kuvitelmia, jotka ajan saatossa sitten muuttuvat "totuuksiksi".

Kysymykset ja vastauksien tiedot olen kerännyt pääosin sfnet.harrastus.audio+video uutisryhmään postitetuista artikkeleista. Kysymys ja vastaus on päätynyt FAQ-listaa, kun se on esitetty uutisryhmässä tarpeeksi usein tai kysymys on muuten aihepiirissä hyvän oleellinen. kysymysten vastaukset on muodostettu yhdestä tai useammasta aihepiiriä käsittelevästä newssiartikkelista, jotka olen editoinut ja täydentänyt FAQ-listaan sopivampaan muotoon. Periaatteena vastauksen mukaanottamisessa on ollut, että vastaus on FAQ:n kokoajan mielestä ollut oikealta vaikuttava (samansuuntainen käsitys asioista) sekä kyseistä newssiartikkelin vastausta ei ole kiistetty/kumottu newssiryhmässä. Vastauksien täydentämisessä käytetyt lisätiedot aiheesta perustuvat alan lehtiin, kirjallisuuteen ja omaan tietämykseeni. Mitään takuuta tietojen oikeellisuudesta tai esitettyjen ideoiden toimivuudesta ei anneta.

Tämä FAQ-lista on laadittu pääosin joitakin vuosia sitten. FAQ-listaa on päivitetty tämän jälkeen melko satunnaisesti kun siihen on ollut aikaa, mistä johtuen listassa saattaa olla mukana vielä vanhoja markkahintoja sekä jotkut hinnat ja/tai yleiset tekniset ominaisuudet ovat voineet muuttua kirjoittamishetkestä.

Jos löydät virheitä tai parannettavaa, niin ilmoita niistä minulle palautekaavakkella. Webbiversion lisäksi tämä FAQ on saatavana myöskin tekstitiedostona ja zipattuna tekstitiedostona. Lisäksi tästä FAQ-listasta on saatavissa off-line lukuun sopiva HTML-versio.

Miten voin lukea selaimella sfnet.harrastus.audio+video.* ryhmien artikkeleja ?

Sfnet.fi on keino lukea suomalaista Usenet-hierarkiaa sfnet web-selaimen avulla. Se mahdollista sfnet.harrastus.audio+video.* ryhmien lukemisen. Ryhmät löytyvät sfnet.harrastus ryhmälistan alkupäästä. Palvelun kautta voi myös kirjoittaa uutisryhmiin (vaatii rekisteröinnin).

Google Keskusteluryhmät-palvelu arkistoi newssiartikkeja tietokantaansa, ja niitä voi etsiä sieltä hakusanojen ja uutisryhmän nimen avulla. Uutisryhmät sfnet.harrastus.* löytyvät täältä

Kiitokset

Lopuksi kiitokset kaikille sfnet.harrastus.audio+video uutisryhmän kirjoittajille, joiden tuotoksista olen suureksi osaksi kasannut tämän FAQ:n asiasisällön. Erityiskiitokset erittäin paljon hyödyllisistä informaatiota sisältävistä artikkeleista (jota ovat olleet hyvää lähdemateriaali tämän FAQ:n kasaamisessa) sekä muusta avusta menevät seuraaville henkilöille: Aki Suihkonen, Antti Louhivaara, Henrik Herranen, Jukka Aho, Kalle Kivimaa, Kalle Salminen, Leo Backman, Marko Heiskanen, Markus Kaarlonen, Mika Koivusalo, Mikko Järvikivi, Mikko Mattila, Paul Keinänen, Sampo Kolkki, Jukka Aho ja Samu Saurama.


Tomi Engdahl <[email protected]>