Finland is number one ICT country

Tietoviikko reports that Finland (my home country) is the world’s best IT country according to World Economic Forum study The Global Information Technology Report 2013. According to the study, Finland is the world’s number one country when it comes to the economy’s ability to use information technology to competitiveness and prosperity. Finland has toppled Sweden from the top spot in a ranking of economies that are best placed to benefit from new information and communication technologies (ICTs). The question still remains how this result was got because there are many things in Finland ICT that are are far from very good, so are other countries just much lousier on those aspects?

At the core of the report, the Networked Readiness Index (NRI) measures the preparedness of an economy to use ICT to boost competitiveness and well-being. In this edition, Finland (1st), Singapore (2nd) and Sweden (3rd) continue to lead the NRI, with the Netherlands (4th), Norway (5th), Switzerland (6th), the United Kingdom (7th), Denmark (8th), the United States (9th) and Taiwan, China (10th) completing the top 10.

Global Information Technology Report 2013 has a nice map that visualizes the network readiness of different countries.

3,474 Comments

  1. Tomi Engdahl says:

    Linda Liukkaan kolumni: Suomalaisen koodikoulutuksen tulee perustua muullekin kuin ohjelmoinnille
    https://yle.fi/uutiset/3-10468626?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

    Reply
  2. Tomi Engdahl says:

    Tänne rakennetaan Suomen jättimäiset datakeskukset – “Kukaan ei kykene tarjoamaan vastaavaa”
    https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/tanne-rakennetaan-suomen-jattimaiset-datakeskukset-kukaan-ei-kykene-tarjoamaan-vastaavaa-6746840

    Amerikkalainen Silent Partner Group (SPGC) aikoo pystyttää sekä Suomeen että Norjaan kolme valtavan kapasiteetin datakeskusta kumpaankin. Niiden sijoituspaikat ovat jo selvillä.

    Suomeen on suunnitelmien mukaan tulossa kolme datakeskusta, joiden kunkin kapasiteetiksi kerrotaan 250 megawattia.

    Reply
  3. Tomi Engdahl says:

    Suomeen kaavaillut datakeskukset olisivat maailman suurimpia – epäilyt heräsivät: “Viittaa suureen epävarmuuteen”
    https://yle.fi/uutiset/3-10482911

    Reply
  4. Tomi Engdahl says:

    Yliopistojen tulosohjausjärjestelmä ei tue koodaustutkimusta
    Moni suunnittelutyö on tulosmittareissa nollan arvoista.
    https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005880191.html

    Reply
  5. Tomi Engdahl says:

    https://www.uusiteknologia.fi/2018/11/06/naista-kolmesta-teknologiajohtajat-ovat-kiinnostuneita/
    Tekoäly ja erityisesti neuroverkot ja syväoppiminen ovat suomalaisten teknologiajohtajien mielestä kiinnostavimpia tulevaisuuden teknologioita.

    Reply
  6. Tomi Engdahl says:

    https://cybersecuritybase.mooc.fi/

    Cyber Security Base with F-Secure is a free course series by University of Helsinki and MOOC.fi in collaboration with F-Secure Cyber Security Academy that focuses on building core knowledge and abilities related to the work of a cyber security professional.

    Reply
  7. Tomi Engdahl says:

    Koko suomalainen yhteiskunta on unessa, sanoo itsekin uupumuksesta selvinnyt Tommy Hellsten
    https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005880623.html

    Reply
  8. Tomi Engdahl says:

    WHY IT RECRUITMENT NEEDED A CHANGE AND HOW WE CHANGED IT
    https://talented.fi/blog/why-it-recruitment-needed-a-change/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=employment-options&utm_content=options-apply-with-talented&utm_reference=why-talented

    EXPERIENCED PROGRAMMERS DETECT THE RECRUITERS’ BS BINGO
    A recruiter has a task to find the best possible talents for a company. In many ways, recruiting is a sales job. The recruiter needs to sell the job for an applicant. This is the point where things can go wrong.

    Reply
  9. Tomi Engdahl says:

    Voimakas palvelun­esto­hyökkäys kaatoi viran­omaisten palvelut syys­kuussa – Keskus­rikos­poliisi löysi epäillyn tekijän
    https://www.is.fi/digitoday/art-2000005898172.html

    Keskusrikospoliisi on saanut esitutkinnassaan selvitettyä loppukesästä ja alkusyksystä 2018 julkiseen hallintoon, muun muassa Suomi.fi-palveluun, kohdistuneiden palvelunesto­hyökkäysten epäillyn tekijän.

    Epäilty tekijä on 1990-luvun alussa syntynyt suomalainen mies. Poliisi uskoo hänen toimineen yksin

    Reply
  10. Tomi Engdahl says:

    Aikaisemmin vain suomalaisille myönnettävien fi-verkkotunnusten alta voi löytyä ihan mitä tahansa. Huijauskapat ovat rantautuneet Suomeenkin.
    https://www.is.fi/digitoday/art-2000005897010.html

    Reply
  11. Tomi Engdahl says:

    KRP selvitti julkiseen hallintoon koh­dis­tu­nei­den pal­ve­lu­nes­to­hyök­käys­ten epäillyn tekijän
    https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/krp-selvitti-julkiseen-hallintoon-kohdistuneiden-palvelunestohyokkaysten-epaillyn-tekijan/810214/

    Reply
  12. Tomi Engdahl says:

    https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/mihin-teknologiapomot-satsaisivat-jos-rahaa-riittaisi-karjessa-kellui-tuttuja-vaihtoehtoja-6748698

    Viimeiset pari kolme vuotta keskusteluja on hallinnut huoli julkisen innovaatiorahoituksen jatkuvasta supistumisesta. Maanantaina 5. marraskuuta Helsingissä järjestetyn tilaisuuden fokus sen sijaan oli mahdollisuuksissa ja tulevaisuudessa.

    Osaltaan tunnelmaan vaikutti se, että hallitus päätti elokuussa kasvattaa innovaatiorahoitusta vajaalla sadalla miljoonalla.

    Radikaaleista teknologioista kiinnostavin on tekoäly, ja erityisesti neuroverkot ja syväoppiminen. Muita maailmaa muuttavia teknologioita ovat kiertotalous ja uudet akkuteknologiat.

    Cto:t uskovat Suomen mahdollisuuksiin sähkövarastojen ja nollapäästöisten järjestelmien kehittäjänä ja kiertotalouden mahdollistavien erotustekniikoiden ja autonomisten ja automaattisten työkoneiden eteenpäin viejänä.

    Jos hyvin käy, teknologiajohtajien näkemyksiä saattaa päätyä EU:n seuraavaan, vuonna 2021 käynnistyvän innovaatioiden ja tutkimuksen puiteohjelmaan.

    Reply
  13. Tomi Engdahl says:

    https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/nain-s-pankki-pystytti-it-jarjestelmansa-puhtaalta-poydalta-6749631

    ”Aluksi meillä ei ollut käsitystä siitä, miten bensapumppu keskustelee verkkopalvelujen kanssa. Sitten ymmärsimme, että jokaisella tankilla on gps-linkki, jolla päästään pilven kautta puhelimeen”, Carl-Edvard Holmberg sanoo.

    Gps:n avulla voidaan päätellä, millä asemalla tankkaus tapahtuu. Kun teknisen integraation palaset loksahtelivat kohdilleen, ominaisuus syntyi nopeasti. Se toimii ABC-asemilla, kun sovellukseen on syötetty S-Etukortti Visan tiedot.

    Sovelluksessa klikataan tankkauskuvaketta ja mittarin numeroa. Palvelu veloittaa tankkauksen jälkeen hinnan automaattisesti maksukortilta ja lähettää kuitin puhelimeen. Holmberg selittää suunnittelussa olleen ajatuksena, että asiakas haluaa tankata, mutta hän ei halua ostaa bensaa.

    Reply
  14. Tomi Engdahl says:

    http://www.etn.fi/index.php/13-news/8757-espoolaislukiolaiset-loysivat-tietoturva-aukkoja

    Espoolaiset lukiolaiset ovat löytäneet lukuisia tietoturvaongelmia Espoon eri nettipalveluista. Lukiolaiset löysivät muun muassa Espoon kehitysvaiheessa olevista järjestelmistä kaikkiaan seitsemän ongelmaa, joista osa liittyi käytettävyyteen ja osa oli selkeitä tietoturvahaavoittuvuuksia

    Löydökset liittyvät loka-marraskuussa käynnissä olleeseen Hack with Espoo -nimiseen eettisen hakkeroinnin kurssiin

    – Jokainen havaittu haavoittuvuus ja sen korjaaminen parantaa tietoturvaa. Kurssi tuotti lisäksi kaupunkimme tietoturvallisuuden näkökulmasta ydinhenkilöille lisää tietoa ja taitoa uudenlaisesta tavasta testata järjestelmiä, korostaa Espoon kaupungin tietoturvapäällikkö Matti Parviainen.

    Reply
  15. Tomi Engdahl says:

    https://www.uusiteknologia.fi/2018/11/26/48-tuntia-riitti-latausinnovaatioon/

    Espoon Otaniemessä koodattiin koko viikonloppu. Innovaatiokilpailuun otti osaa 1200 koodaria, muotoilijaa ja bisnesosaajaa eri puolilta maailmaa. Kisan 20 000 euron pääpalkinnon voitti suomalainen tiimi, joka kehitti sovelluksen sähköautojen latauspisteiden vuokraamiseen. Myös IoT oli vahvasti mukana viikonlopun koodauskisassa.

    Reply
  16. Tomi Engdahl says:

    https://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/vantaa-tuskastui-it-projektien-hitauteen-ja-kalleuteen-kaupunki-mullisti-tapansa-kehittaa-mobiilisovelluksia-6750316

    Oman mobiilisovelluksen kehittäminen on usein pitkä projekti. Aikaa ja rahaa palaa ennen kuin valmis sovellus on käyttäjien saatavilla sovelluskaupassa. Vantaan kaupunki halusi löytää nopeamman vaihtoehdon.

    Vantaalle tarjottiin vaihtoehtoisia ratkaisuja. Kaupunki päätti tämän vuoden helmikuussa alkaa kehittää pwa-sovelluksia (progressive web apps). Niiden kehitys on edullisempaa ja ne soveltuvat hyvin mobiililaitteissa käytetäviksi.

    Solita ja Gofore tuottavat nykyisin kaupungille pwa-sovelluksia.

    Reply
  17. Tomi Engdahl says:

    https://www.uusiteknologia.fi/2018/11/23/tutkimus-suomi-tarjoaa-hyvan-innovaatioalustan/

    Suomi sijoittui WSQ-selvityksessä yhdeksänneksi -tutkimuksessa. Kärkinelikkoon sijoittuivat Sveitsi, Norja, Ruotsi ja Tanska. Suomen korkea sijoitus koostui tasaisesta menestyksestä eri mittareissa. Suomi sijoittui pääasiassa kymmenen tai kahdenkymmenenviiden parhaimman maan joukkoon, ja näiden ulkopuolisia sijoituksia oli vain kolmessa mittarissa.

    Heikkoudet ja kehityskohteet löytyivät ympäristön ja työttömyyden saralta. Suomen heikoimmat sijoitukset mittareissa tulivat ympäristön hyvinvoinnin (sija 95) ja ekologisen jalanjäljen (sija 103) osalta. Lisäksi työttömyysasteen vertailussa Suomi oli vasta sijalla 68.

    “Suomen sijoittuminen johtavien maiden ryhmään on tietysti positiivinen uutinen. “

    Reply
  18. Tomi Engdahl says:

    Slush and other Finnish Startup Stories
    A brief history of Finnish startup communities
    https://medium.com/@richievk/slush-and-other-finnish-startup-stories-69f3ba320113

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*