Finland is number one ICT country

Tietoviikko reports that Finland (my home country) is the world’s best IT country according to World Economic Forum study The Global Information Technology Report 2013. According to the study, Finland is the world’s number one country when it comes to the economy’s ability to use information technology to competitiveness and prosperity. Finland has toppled Sweden from the top spot in a ranking of economies that are best placed to benefit from new information and communication technologies (ICTs). The question still remains how this result was got because there are many things in Finland ICT that are are far from very good, so are other countries just much lousier on those aspects?

At the core of the report, the Networked Readiness Index (NRI) measures the preparedness of an economy to use ICT to boost competitiveness and well-being. In this edition, Finland (1st), Singapore (2nd) and Sweden (3rd) continue to lead the NRI, with the Netherlands (4th), Norway (5th), Switzerland (6th), the United Kingdom (7th), Denmark (8th), the United States (9th) and Taiwan, China (10th) completing the top 10.

Global Information Technology Report 2013 has a nice map that visualizes the network readiness of different countries.

3,509 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  Finland exits recession, economists say
  Employment and seasonally adjusted GDP both grew during the first three months of this year compared to late 2023.
  https://yle.fi/a/74-20088761

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  https://www.uusiteknologia.fi/2024/05/21/suomalaistutkijoita-kiinnostavat-droneparvet-ja-uutuustutkat/

  Suomi on vahvasti mukana Euroopan unionin uusien puolustustekniikoiden kehittämisessä. VTT kertoo olevansa mukana viidessä eri Euroopan puolustusrahaston hankkeessa, joista kiintoisimmat liittyvät uudenlaisten lentävien droonilennokkien parviälyyn ja erilaisten tutkaratkaisujen kehitykseen.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Väitös: Matkapuhelinten kuuluvuuteen kerrostaloissa voidaan vaikuttaa
  https://www.uusiteknologia.fi/2024/05/21/vaitos-matkapuhelinten-kuuluvuuteen-kerrostaloissa-voidaan-vaikuttaa/

  Sisällä pätkii, mutta ulkona toimii moitteetta, on tuttu lause monille kerrostaloissa kännykkää käyttäneille. Diplomi-insinööri Ari Asp tutki Tampereen yliopistolla väitöskirjassaan onko uusien ja vanhempien kerrostalojen ulkokuoren kännyköiden radiosignaalien läpäisevyydessä oikeasti eroja, ja jos on, niin mistä ne johtuvat.

  Kännykkäsignaali saadaan kuulumaan paremmin myös uusissa kerrostaloissa
  https://etn.fi/index.php/13-news/16232-kaennykkaesignaali-saadaan-kuulumaan-paremmin-myoes-uusissa-kerrostaloissa

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Huippuhakkerit kolkuttelivat luvan kanssa 5G-tietoturvaa
  https://www.uusiteknologia.fi/2024/05/20/huippuhakkerit-kolkuttelivat-luvan-kanssa-5g-tietoturvaa/

  Viime viikonloppuna Espoon Dipoliin kokoontuneille 70 valkokaulushakkerille annettiin luvan kanssa mahdollisuus testata mukana olleiden yhteistyöyritysten 5G-verkkoja ja jopa murtautua sisään ja kartoittaa niiden komponentteja ja palveluja sekä muuttaa käyttöoikeuksia. Ja siitä parhaimmat joukkueet palkittiin selvällä rahalla. Mukana olivat Aallon lisäksi PwC, Digita, Nokia ja Ericsson.

  Hakkerit saivat luvan kanssa muuttaa, asentaa, poistaa ja rikkoa verkon komponentteja. Tarkoitus oli testaamalla ja korjaamalla uutta, vielä kehitysvaiheessa olevaa, teknologiaa edistää kyberturvallisuutta ja yhteiskunnan varautumista. Kaikki löydökset raportoitiin haasteiden omistajille, jotka hyödyntävät niitä myöhemmin teknologian ja ratkaisujen turvallisuuden kehittämisessä. Otaniemen Hack the Networks tapahtuman päätavoitteena olikin tuoda yhteen teknologian kehittäjät, eettiset hakkerit, yritykset ja akatemia haastamaan ja kehittämään 5G-teknologian ja paikallisten verkkojen turvallisuutta Suomessa.

  Otaniemen tyyliset hakkerointitapahtumat ovat valkohattuhakkereille paikka näyttää osaamistaan ja saada myös rahapalkintoja. Tosin ainakin yhtä tärkeää on myös hakkeriyhteisön verkostoituminen. Mukana onkin niin konkareita kuin ensikertalaisia. Otaniemessä oli lähes 70 alan valkokaulushakkeria ja tietoturvaosaajaa

  Reply
 5. Tomi Engdahl says:

  ”Työvoimapulan hellittäminen näkyy Roihan mukaan perusohjelmistokehityksessä.” – Mitäköhän on ”perusohjelmistokehitys”?

  https://www.hs.fi/talous/art-2000010438455.html?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3omM9S7X3kIvN1_Y5arTlikOHcwJ5Q9Vs3e0NpuUt4uXmGWGhxPiIdfjg_aem_ZmFrZWR1bW15MTZieXRlcw

  Suomen koodaripula katosi hetkessä
  Työ­markkinat|Työvoimapula koskee enää harvoja ja valittuja. Kaikkia tarjoilijoita ja ict-ammattilaisia ei enää revitä töihin.

  PAHIN työvoimapula on toistaiseksi hellittänyt Suomessa. Jopa it-alan osaajista ei enää käydä kilpaa entiseen malliin kuten ei tarjoilijoistakaan.

  Vielä reilu vuosi sitten moni heistä revittiin töihin.

  Talouden rattaiden hiljeneminen ja taantuma on iskenyt yllättävän kovaa myös aiemmin tulikuumina käyneille aloille. Kun kysyntä vähenee, ei tekijöitä tarvita enää yhtä paljon. Työttömyysaste nousi huhtikuussa 8,2 prosenttiin.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*