Finland is number one ICT country

Tietoviikko reports that Finland (my home country) is the world’s best IT country according to World Economic Forum study The Global Information Technology Report 2013. According to the study, Finland is the world’s number one country when it comes to the economy’s ability to use information technology to competitiveness and prosperity. Finland has toppled Sweden from the top spot in a ranking of economies that are best placed to benefit from new information and communication technologies (ICTs). The question still remains how this result was got because there are many things in Finland ICT that are are far from very good, so are other countries just much lousier on those aspects?

At the core of the report, the Networked Readiness Index (NRI) measures the preparedness of an economy to use ICT to boost competitiveness and well-being. In this edition, Finland (1st), Singapore (2nd) and Sweden (3rd) continue to lead the NRI, with the Netherlands (4th), Norway (5th), Switzerland (6th), the United Kingdom (7th), Denmark (8th), the United States (9th) and Taiwan, China (10th) completing the top 10.

Global Information Technology Report 2013 has a nice map that visualizes the network readiness of different countries.

3,499 Comments

  1. Tomi Engdahl says:

    Ylen kysely: Yli miljoona suomalaista siirtynyt etätöihin koronakriisin aikana – heistä noin puolet haluaa jatkaa etätöissä koronan jälkeenkin
    https://yle.fi/uutiset/3-11291865

    Reply
  2. Tomi Engdahl says:

    Helsinkiläisfirman nerokas idea: Voit sittenkin lähteä tänään porukalla “pämppäämään” – Mikko koodasi virtuaalibaarin
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/helsinkilaisfirman-nerokas-idea-voit-sittenkin-lahtea-tanaan-porukalla-pamppaamaan-mikko-koodasi-virtuaalibaarin/7773136#gs.326gxl

    Reply
  3. Tomi Engdahl says:

    Espoo tyrmäsi Apotin – Helsingin huonot kokemukset ja koronakriisi säikäyttivät poliitikot
    https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006465793.html?share=e6de301ccb7bd44d5af3886de1eff924

    Espoon kaupunginhallitus tyrmäsi maanantai-iltana esityksen potilastietojärjestelmään Apottiin liittymisen.

    ESPOO ei lähde mukaan uuteen potilas- ja asiakastietojärjestelmä Apottiin.

    Espoon kaupunginhallitus päätti maanantai-iltana hylätä liittymisen Apottiin äänin 12-3, kertoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (kok).

    Apotti on otettu käyttöön muun muassa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) toimipisteissä.

    Muun muassa Helsingissä Apotti on ollut osana tapahtumaketjua, joka johti yhden potilaan kuolemaan.

    ”Meillä on tutkittu käyttäjäkokemuksia suoraan käyttäjiltä, ja se on ollut murskaavaa. Harvoin näkee näin huonoja arvioita”, Markkula sanoo.

    ”Meillä on Apotin toimivuuden osalta ollut epäilyjä saadun palautteen perusteella. Kun kaupungin taloustilanne heikentyy entisestään koronan myötä, on nyt mietitty, onko juuri nyt oikea aika laittaa rahaa tähän. Länsi-Uudenmaan sote-alueen puitteissa asiaan palataan myöhemmin joka tapauksessa”,

    Reply
  4. Tomi Engdahl says:

    Sari Casal: Sata keskeytystä työpäivässä – yksinhuoltaja ei veny etätyön ja kotihoidon yhteensovittamiseen, en ainakaan minä
    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/04/02/sari-casal-sata-keskeytysta-tyopaivassa-yksinhuoltaja-ei-veny-etatyon-ja

    Reply
  5. Tomi Engdahl says:

    Koronavirus puri Apottiin: 100 ihmistä lomautetaan
    https://www.tivi.fi/uutiset/koronavirus-puri-apottiin-100-ihmista-lomautetaan/e02120dc-f0e5-44b8-83bc-233b6ddbd3be

    Terveydenhuollossa on nyt kädet täynnä töitä koronakriisin kanssa. Niinpä Apotti-potilastietojärjestelmän seuraavaa käyttöönottoa on HUSissa lykätty toukokuulta lokakuulle 2020

    Muuttunut tilanne heijastuu Apotti-yhtiöön: kun ei ole käyttöönottoja, ei ole niihin liittyviä töitäkään. Apotti reagoi tilanteeseen nopeasti ja aloitti sallituiksi tulleet pikaiset yt-neuvottelut.

    Lomautettavat ovat välittömästi käyttöönottoon liittyvissä tehtävissä toimivia.

    Reply
  6. Tomi Engdahl says:

    Virven oma verkko ajetaan alas: Viranomaisten kriittinen viestintä
    siirtyy Elisan verkkoon
    https://www.is.fi/digitoday/art-2000006469945.html
    Erillisverkot-konserni kertoo hankkivansa laajakaistaisen Virve 2.0:n
    radioverkon palveluna Elisalta ja keskeisimmät tietojärjestelmät
    Ericssonilta. Tavoitteena on turvata yhteiskunnan kriittisen
    viestinnän jatkuvuus ja viranomaistoiminta kaikissa olosuhteissa myös
    jatkossa.

    Reply
  7. Tomi Engdahl says:

    Näkökulma: Business Finlandin koronatuki paljasti suomalaisten bisnespomojen häikäilemättömän ahneuden – ”Hei, nyt me saadaan ihmisten hädällä ilmaista rahaa!”
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4c7306af-ef54-4ee7-846a-7654174e614f

    Reply
  8. Tomi Engdahl says:

    Pilipali-hankkeet paljastivat, että koko yritystukijärjestelmä on ränsistynyt ja jopa ruma
    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hjallis-harkimo/pilipali-hankkeet-paljastivat-etta-koko-yritystukijarjestelma-on-ransistynyt-ja-jopa-ruma/

    Hallitus on joutunut koronan vuoksi tekemään nopeita päätöksiä, joista muutama on ollut erityisen epäonnistunut: ne päätökset, joilla sinetöitiin yritystukien jakamisen väylät ja kriteerit. Samalla se on tehnyt näkyväksi laajempia rakenteellisia ongelmia koko siinä systeemissä, jolla julkista rahaa annetaan yksityisille toimijoille elinkeinotoiminnan vauhdittamiseksi.

    Hallitus yritti toimia epätavallisessa keinoissa tavanomaisin keinoin. Sen sijaan että hallitus olisi antanut suoraa tukea pienentämällä työnantajamaksuja, antamalla ALV-palautuksia tai maksamalla työntekijöiden palkkoja, se valitsi vanhat konstit. Rahaa päätettiin jakaa kehityshankkeille ely-keskusten ja Business Finlandin kautta.

    Se oli luonteva ajatus, mutta iso virhe.

    Niillä projekteilla on arvonsa, mutta juuri tässä hetkessä keskeistä oli yritysten kassakriisi, ei pula innovaatioista.

    Silti hallitus laittoi liikkeelle helvetinkoneen, jonka moottorina olivat kokeneet konsultit ja systeemin tuntevat koijarit. He puskivat ilmoille jos jonkinlaisia kehityshankkeita. Moraali on loistanut poissaolollaan monessa paikassa, kun yrittäjä on hakenut koronan ja innovaation verukkeella tukea, vaikka hän tietäisi rahaa ja asiakkaita riittävän muutenkin. Ely-keskuksissa osaamista ei selvästi ole ollut yhtään enempää. Esimerkiksi alle kolmentuhannen euron liikevaihdon raportoinut it-konsultointifirma on saanut tukea 85 000 euroa.

    Kehityshankemustulva ja sen laatu kertovat myös isompaa tarinaa. Julkisen kehitysrahan ympärillä on selvästi oma yritys- ja konsulttieliittinsä. Raha kiertää samoilla ihmisillä ja yrityksillä. Se ei voi olla keino, jolla Suomeen syntyy uutta osaamista uudessa ajassa.

    Yhtä huonosti toimii pysyvä yritystukijärjestelmä. Edelleen tuemme vanhaa ja saastuttavaa teollisuutta yli neljällä miljardilla eurolla.

    Ennen sitä keskustelua pitää ratkaista akuutti kriisimme: kymmenien tuhansien pienten, ihan tavallisten yritysten konkurssiuhka. On ajanhukkaa naureskella nyt yksittäisille kehityshankkeille.

    Hyviä kehityshankkeita ovat keksineet ja niihin nyt rahaa saaneet ovat myös monet sadat yritykset, joihin korona on aidosti iskenyt kovaa. Ei asia ole mustavalkoinen.

    Yritystukisysteemin pitäisi olla tarkoitettu niille, joilta liikevaihto on nopeasti loppunut. Sen näkee papereista helposti.

    maailmalta löytyy tehokkaasti hädänalaisiin kohdistuvia tukikeinoja ALV-palautuksista palkkatukeen.

    Velka on useimmille mahdoton vaihtoehto, joka siirtäisi vain konkurssia. Suomen Pankin laskelmien mukaan jos liikkumisrajoitukset kestävät kolme kuukautta, niin kassa on tyhjä puolella kaupan, matkailun ja ravintola-alan firmoista.

    Reply
  9. Tomi Engdahl says:

    Yli puolet yrityksistä innoi
    https://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=10702&via=n&datum=2020-04-24_13:56:03&mottagare=31202

    Vähintään kymmenen henkilöä työllistävistä yrityksistä yli 60 prosenttia harjoitti innovaatiotoimintaa vuosina 2016–2018. Uusia tai parannettuja tuotteita toi markkinoille reilu kolmannes yrityksistä ja lähes puolet uudisti liiketoimintaprosessejaan, kertoo Tilastokeskuksen tilasto.

    Kahden vuoden takaiseen edelliseen tutkimukseen verrattuna innovaatiomenoja ilmoitettiin 760 miljoonaa euroa enemmän. Yritysten innovaatiotoiminta on edelleen, etenkin tuotekehitystyön osalta, yleisempää teollisuuden kuin palvelualojen yrityksissä, kuten oheisesta graafista näkee.

    Teollisuudessa yrityksistä 40 prosenttia teki tuoteinnovaatioita vuosina 2016–2018. Palvelualojen yrityksistä uusia tai parannettuja tuotteita toi markkinoille 34 prosenttia yrityksistä. Liiketoimintoihin liittyviä prosesseja uudisti lähes yhtä suuri osa teollisuuden ja palvelualojen yrityksistä. Tuotantoprosessien uudistaminen on teollisuudessa yleisempää kuin palvelualoilla.

    Reply
  10. Tomi Engdahl says:

    Telian yhteyksissä ongelmia koko maassa, vikaa selvitellään parhaillaan – myös Postin pakettiautomaatit alhaalla yhteysongelman vuoksi
    https://yle.fi/uutiset/3-11323265

    Postin poikkeustilannejohtaja Jarmo Ainasoja kertoo, että pakettiautomaateilta ei tällä hetkellä voi noutaa paketteja eikä maksuliikenne toimi Postin toimipisteissä.

    Reply
  11. Tomi Engdahl says:

    Kyber­turvallisuus­keskus STT:lle: Telian yhteys­vika luokitukseltaan vakavin A-luokan häiriö https://www.is.fi/digitoday/art-2000006487244.html

    Reply
  12. Tomi Engdahl says:

    Sadattuhannet haluavat jatkaa etätöissä myös koronan kaikottua: muutos tuo yrityksille mahdollisuuden säästää vuokrakuluissa – pysyvästi
    https://yle.fi/uutiset/3-11310841

    Koronakriisi syö toimistotilan tarvetta myös olojen palattua normaaliksi, koska puolet suomalaisista tekee mielellään töitä etänä aina kun mahdollista.

    Reply
  13. Tomi Engdahl says:

    Telia: Kiinteän verkon laajakaistapalvelut ovat palautumassa vian
    aiheutti laiterikko
    https://yle.fi/uutiset/3-11323265
    Yhteysongelmat vaikuttivat myös Postin pakettiautomaatteihin ja
    maksamiseen. Valtakunnallinen häiriö Telian verkossa alkoi
    keskipäivällä. Vikoja esiintyi koko Suomen laajuudella. Datayhteydet
    eivät toimineet tuntien ajan kiinteässä eivätkä mobiiliverkossa. Lue
    myös:
    https://www.telia.fi/asiakastuki/hairiotiedote?id=sabre_187244176,
    https://www.is.fi/digitoday/art-2000006486860.html

    Yksi laite hajosi, ja pian sadoiltatuhansilta katkesi internet,
    paketit jäivät automaatteihin ja valtionhallinnon yhteydet pätkivät:
    Miten se on mahdollista?
    https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006487834.html
    Telian mukaan ongelma johtui vikaantuneesta reitittimestä, jonka
    varareititin ei käynnistynyt normaalisti. Kerrannaisvaikutukset
    ulottuivat laajalle.

    Reply
  14. Tomi Engdahl says:

    Demoskene elävän perinnön luetteloon – digitaalinen kulttuuri hyväksyttiin kulttuuriperinnöksi
    1980-LUVUN DIGINATIIVIT LOIVAT JOTAIN TÄYSIN UUTTA JA ERILAISTA
    https://www.v2.fi/artikkelit/pelit/3008/Demoskene-elavan-perinnon-luetteloon–digitaalinen-kulttuuri-hyvaksyttiin-kulttuuriperinnoksi/

    Reply
  15. Tomi Engdahl says:

    Injecting Technologies into Finland’s Healthcare System
    https://su.org/blog/injecting-technologies-into-finlands-healthcare-system/

    Looking out into the crowd of young minds, Cristina worried about the growing number of people in the older generation who might not get the care they need in their advanced years. She realized this ever-increasing global problem could be mitigated by using technology to assist with health, wellness, and caregiving. Connecting the dots, Anderson estimated that artificial intelligence and robotics can be leveraged to fill this gap in healthcare, giving precious work time back to the human medical experts.

    Reply
  16. Tomi Engdahl says:

    http://land.prove.fi/pikaopas
    Onnistu softaprojektissa häikäisevästi, silloinkin kun muut istuvat kriisipalavereissa!!!

    Reply
  17. Tomi Engdahl says:

    KOODAUSTA, JOKA PELASTAA HENKIÄ – EVONDOS®-PALVELUN KEHITTÄMINEN ON TYÖTÄ POTILASTURVALLISUUDEN HYVÄKSI
    https://www.pinja.com/pinja-blogi/koodausta-joka-pelastaa-henkia/?utm_content=127907375&utm_medium=social&utm_source=facebook&hss_channel=fbp-183491945004856&hsa_acc=368269171&hsa_cam=6180026711228&hsa_grp=6180026711628&hsa_ad=6180026712628&hsa_src=fb&hsa_net=facebook&hsa_ver=3

    Aloitin hiljattain työn Evondos® -lääkeannostelun palvelujärjestelmän kehittäjänä. Se tuntuu monella tavalla hyvin merkitykselliseltä työltä.”

    Reply
  18. Tomi Engdahl says:

    Mullistaako digitalisaatio sinun työsi?
    https://etn.fi/index.php/13-news/10731-mullistaako-digitalisaatio-sinun-tyosi

    Puolet suomalaisista uskoo, että digitalisaatio tulee muuttamaan heidän nykyistä työnkuvaansa tulevaisuudessa, selviää asiantuntijapalveluita tarjoavan Azets Insightin tutkimuksesta. Joka kolmas arvelee, ettei omaa työnkuvaa ole olemassa sellaisenaan 10 vuoden kuluttua.

    Tuoreen tutkimuksen mukaan 65 prosenttia suomalaisista uskoo digitalisaation muuttavan omaa työtä ja työnkuvaa tulevaisuudessa. Monet kokevat, että digitalisaation aiheuttamat muutokset ovat jo nähtävillä: reilusti yli puolet suomalaisista kertoo, että digitalisaatio on jo vaikuttanuit oman työpaikan toimintaan (60 %) sekä omaan toimenkuvaan ja työtehtäviin (55 %).

    Suomalaiset näkevät digitalisaation ennen kaikkea mahdollisuutena kehittää ja monipuolistaa omaa työnkuvaa. Enemmistö (55 %) suomalaisista uskookin, että digitalisaatio tulee viemään työstä puuduttavimman osuuden. 40 prosenttia vastaajista myös uskoo, että älykkäät robotit luovat mahdollisuuksia kehittää omaa työtä siten, että tekijä pystyy keskittymään monipuolisempiin, vaativampiin ja enemmän arvoa luoviin työtehtäviin. Digitalisaation uskotaan myös muuttavan omaa työtehtävää ensisijaisesti tehokkaammaksi, paikasta riippumattomaksi ja helpommaksi.

    Reply
  19. Tomi Engdahl says:

    Juniorikoodareita vähätellään it-alalla – osa suree rekrytointivaikeuksia mutta sietää vain konkareita
    https://www.tivi.fi/uutiset/tv/a95feaa5-18e7-407c-9701-123286d9cde7

    Tuomas Kangasniemi7.5.2020 06:10|päivitetty7.5.2020 08:06OhjelmistokehitysOhjelmointiDigitalous
    Yritykset valittavat, ettei osaajia löydy, mutta luovat samanaikaisesti brändiä itsestään eliittifirmoina, joissa keltanokkien kanssa ei tarvitse tehdä hommia, selviää tuoreesta Koodaripula-tutkimuksesta.

    Reply
  20. Tomi Engdahl says:

    Tietoverkot ja -palvelut koronan aikaan
    https://www.varmuudenvuoksi.fi/aihe/kyber/454/tietoverkot_ja_-palvelut_koronan_aikaan
    ICT-ala on tänä keväänä kokenut jyrkän ja valtavan murroksen ihmisten
    siirryttyä etätyötä tukevien työkalujen ja verkkopalvelujen käyttöön.
    Suomessa muutos tapahtui lähes päivässä. Siitä huolimatta verkot
    pysyivät pystyssä ja palvelut enimmäkseen toimivat. “Se, että ihmisten
    yhtäkkinen siirtyminen etätyöhön onnistui niin hyvin, on perustunut
    aikaisemmin tehtyyn mittavaan varautumistyöhön. Onnistuminen ei ole
    ollut sattumaa”, Jarna Hartikainen Huoltovarmuuskeskuksesta
    muistuttaa.

    Reply
  21. Tomi Engdahl says:

    Etätyöt jatkuvat hyödynnä 7 poikkeusolojen oppia digitaaliseen
    turvallisuuteen
    https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/artikkeli/etatyot-jatkuvat-hyodynna-7-poikkeusolojen-oppia-digitaaliseen
    Asiantuntijoiden tekemän tilannekuvan mukaan koronapandemia vaikuttaa
    muun muassa ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiin. Hyödynnä nämä
    seitsemän poikkeusolojen oppia digitaalisesta turvallisuudesta, jos
    jatkat etätöitä.

    Reply
  22. Tomi Engdahl says:

    Suomen koronasovelluksen kehittäjäksi valittiin Solita – Vaasassa pilottihanketta vetäneet Reaktor ja Futurice eivät osallistuneet kilpailutukseen
    https://yle.fi/uutiset/3-11385347

    Reaktorin toimitusjohtaja sanoo, että kilpailutuksen poikkeukselliset osaamisvaatimukset johtivat yhtiön poisjäämiseen kilpailutuksesta

    Reply
  23. Tomi Engdahl says:

    Unohdimmeko kansainväliset opiskelijamme Covid-19-epidemiassa? – Tänne jääneistä opiskelijoista on syytä pitää kiinni
    https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/unohdimmeko-kansainvaliset-opiskelijamme-covid-19-epidemiassa-tanne-jaaneista

    Reply
  24. Tomi Engdahl says:

    Suomelle kakkossija digitaalisuuden hyödyntämisessä
    kyberturvallisuudessa ollaan jäämässä naapureista jälkeen
    https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomelle-kakkossija-digitaalisuuden-hyodyntamisessa-kyberturvallisuudessa-ollaan-jaamassa-naapureista-jalkeen/50ae895f-db0a-48f0-be21-9b4e934d0388
    Suomi on vertailussa seitsemättä vuotta kolmen kärjessä.

    Reply
  25. Tomi Engdahl says:

    Why Helsinki’s Library Robots Aren’t Important
    https://www.youtube.com/watch?v=dPb9o3uDF_Q

    Oodi, the new Helsinki Library, has robots to help reshelve books. They get a lot of press attention. But they’re not the important part of the library: here’s why.

    https://www.oodihelsinki.fi/

    Reply
  26. Tomi Engdahl says:

    Tällainen Suomen virallisesta koronasovelluksesta tulee – 3,2 miljoonan budjetissa runsaasti varaa
    https://www.tivi.fi/uutiset/tv/12435f49-e48e-4778-8b3f-e648973231d3

    Koronasovelluksen suurin haaste on voittaa kansalaisten luottamus.

    Suomen virallisen koronasovelluksen kehitystyö on aloitettu. Sovelluksen toteutuksesta vastaa Solita yhteistyössä THL:n kanssa. Tuotantoversion on määrä olla valmis 31. elokuuta mennessä ja pilottikäyttö alkaa 15. heinäkuuta.

    Reply
  27. Tomi Engdahl says:

    6 miljardin euron haaste: naisten innostaminen it-alalle toisi rutkasti rahaa Eurooppaan
    https://www.tivi.fi/uutiset/tv/1c49e08e-f737-4fa2-b68a-5cec7ca83fb2

    Nykyistä useampien naisten kouluttautuminen teknologia-alalle auttaisi huutavaan osaajapulaa ja kasvattaisi EU-alueen taloutta. Suomesta ollaan ulkomailla kiinnostuneita esimerkkinä, mutta haasteita riittää meilläkin.

    Jos naisten potentiaali saataisiin EU:n teknologia-alalla kunnolla käyttöön, voisi EU:n bruttokansantuote arvion mukaan olla 6 miljardia euroa nykyistä suurempi, sanoo europarlamentaarikko Henna Virkkunen.

    Reply
  28. Tomi Engdahl says:

    Valiokunta vaati muutoksia – hyväksyi silti koronan jäljityssovelluksen
    https://www.is.fi/digitoday/mobiili/art-2000006549692.html?ref=rss

    Huolena on, että iäkkäät riskiryhmään kuuluvat eivät ota sovellusta käyttöön.

    Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta haluaa muutoksia hallituksen esitykseen koronan jäljityssovelluksesta. Sote-valiokunta näytti maanantaina valmistuneessa mietinnössään väliaikaiselle lakimuutokselle vihreää valoa, mutta haluaa sen tulevan voimaan erityisesti perustuslakivaliokunnan lausuntoon perustuvin muutoksin.

    Sote-valiokunta haluaa, että sovelluksen kautta saatujen tietojen käyttö julkisessa vallankäytössä on hallituksen ehdottamaa kieltoa laajempi ja ehdottomampi. Sote-valiokunnan mietinnön mukaan sovelluksen tietoja ei saa käyttää ainoana perusteena karanteenia koskevassa päätöksenteossa ja muussa koronatartuntaa koskevaan hoitopäätökseen liittymättömässä julkisen vallan käytössä.

    Koronan jäljityssovellus on tarkoitus ottaa käyttöön väliaikaisella muutoksella tartuntatautilakiin. Tietojärjestelmä koostuu mobiilisovelluksesta ja taustajärjestelmästä.

    Lisäksi sosiaali- ja terveysvaliokunta haluaa eduskunnan hyväksyvän lausuman, jossa edellytetään hallituksen seuraavan mobiilisovelluksen ja taustajärjestelmän kehittämistä ja toimivuutta erittäin tiiviisti. Seurantaa on tehtävä erityisesti yksityisyyden suojan ja tietoturvan toteutumisen kannalta. Hallituksen on myös oltava valmis nopeisiin sääntelyn tai järjestelmätason muutoksiin.

    Valtioneuvoston tulee antaa asiasta selvitys eduskunnalle viimeistään syysistuntokaudella 2021.

    Lisäksi sote-valiokunta kiinnittää mietinnössään huomiota siihen, että sovelluksen on oltava käytössä riittävän monella ihmisellä, jotta siitä on hyötyä. Mahdollisuudet sovelluksen käyttöön kuitenkin vaihtelevat väestönosien välillä, sillä osalla ihmisistä ei ole riittävää osaamista eikä kaikilla tarpeeksi kehittynyttä kännykkää.

    Koronan jäljityssovelluksen käyttöönotto on osa hallituksen koronaviruksen hybridistrategiaa. Sovellus on tarkoitus ottaa käyttöön väliaikaisella muutoksella tartuntatautilakiin.

    Reply
  29. Tomi Engdahl says:

    9 maps that tell you all you need to know about Finland
    https://inktank.fi/9-maps-that-tell-you-all-you-need-to-know-about-finland/

    Finland represents many things to many people. So, how do you get a true perspective of what the country is really like? One very effective, and fun way, is to look at some of the fun maps shared by Finland’s most popular social media publisher, Very Finnish Problems. Here’s nine that give you a fabulous picture of a fantastic country.

    Reply
  30. Tomi Engdahl says:

    Suomiteknologia tuli postimerkkeihin
    https://www.uusiteknologia.fi/2020/07/06/__trashed-2/

    Susanna Rummun ja Ari Lakaniemen suunnittelemissa postimerkeissä esitellään kuusi kotimaista innovaatiota, jotka ovat saaneet mainetta myös maailmalla: Polar Electron sykemittari, ksylitoli, Rapalan vaappu, Abloy-lukko, jalankulkuheijastin ja talvirengas.

    Reply
  31. Tomi Engdahl says:

    Suomen kestävyysvaje 10 miljardia euroa – VM: Edes syntyvyyden merkittävä kasvu ei juuri auta
    https://www.iltalehti.fi/talous/a/4ef57696-20b2-4e15-977b-620f0fb4854e

    VM:n arvion mukaan kestävyysvaje eli julkisen talouden tulojen ja menojen ero pitkällä aikavälillä on neljä prosenttia suhteessa bruttokansantuotteeseen (BKT), mikä on noin kymmenen miljardia euroa vuoden 2024 tasolla. VM:n arvio on pienentynyt viime syksystä, jolloin ministeriö arvioi kestävyysvajeeksi runsaat 4,5 prosenttia suhteessa BKT:hen.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*