3 AI misconceptions IT leaders must dispel

https://enterprisersproject.com/article/2017/12/3-ai-misconceptions-it-leaders-must-dispel?sc_cid=7016000000127ECAAY

 Artificial intelligence is rapidly changing many aspects of how we work and live. (How many stories did you read last week about self-driving cars and job-stealing robots? Perhaps your holiday shopping involved some AI algorithms, as well.) But despite the constant flow of news, many misconceptions about AI remain.

AI doesn’t think in our sense of the word at all, Scriffignano explains. “In many ways, it’s not really intelligence. It’s regressive.” 

IT leaders should make deliberate choices about what AI can and can’t do on its own. “You have to pay attention to giving AI autonomy intentionally and not by accident,”

5,407 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  EU:n tekoälylaki jakaa tekoälyjärjestelmät kolmeen luokkaan: pieni riski, suuri riski ja kiellettävät. Matalan riskin kategoriaan kuuluvat esimerkiksi chatbotit. Kiellettäviin järjestelmiin sisältyvät esimerkiksi ne, jotka käyttävät alitajuista teknologiaa vaikuttaakseen yksilöihin. Myös AI-järjestelmät, jotka käyttävät hyväkseen haavoittuvia ryhmiä tai joita julkiset toimijat käyttävät yhteiskunnalliseen luokitteluun sekä järjestelmät, jotka käyttävät reaaliaikaisia ​​biometrisiä tietoja lainvalvontaan julkisilla paikoilla kielletään.

  Korkean riskin luokkaan kuuluvat tekoälyjärjestelmät liittyvät tiettyjen fyysisten tuotteiden turvallisuuteen, mutta niihin voidaan sisällyttää kansalaisille tärkeitä palveluita ja toimintoja. Ehdotuksessa luetellaan muun muassa koulutuspaikkoja tarjoavia, työllistymistä mainostavia palveluja sekä palveluita, jotka mahdollistavat kansalaisille julkisen tuen ja apurahojen saatavuuden. Jopa luottokelpoisuutta laskevat järjestelmät ja järjestelmät, joiden avulla voidaan priorisoida toimia tulipalon tai onnettomuuden sattuessa, voivat olla korkean riskin järjestelmiä.

  Mikäli yritykset rikkovat AI Actin määräyksiä, ne joutuvat maksamaan sakkoja. Tekoälylain rikkomisesta määrättävä sakko määräytyy prosentteina rikkoneen yrityksen edellisen tilikauden globaalista vuosiliikevaihdosta tai ennalta määrättynä määränä sen mukaan, kumpi on suurempi. Pk-yrityksille ja uusille yrityksille määrätään suhteellisesti pienemmät, hallinnolliset sakot.

  https://etn.fi/index.php/13-news/16244-eurooppa-neuvosto-hyvaeksyi-tekoaelylain

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  Machine learning method generates circuit synthesis for quantum computing
  https://techxplore.com/news/2024-05-machine-method-generates-circuit-synthesis.html#google_vignette

  Researchers from the University of Innsbruck have unveiled a novel method to prepare quantum operations on a given quantum computer, using a machine learning generative model to find the appropriate sequence of quantum gates to execute a quantum operation.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Nitasha Tiku / Washington Post:
  Docs and sources: OpenAI didn’t use Scarlett Johansson’s voice for ChatGPT’s Sky and hired another actress in June, months before Sam Altman contacted Johansson — A different actress was hired to provide the voice for ChatGPT’s ‘Sky,’ according to documents and recordings shared with the Washington Post.

  OpenAI didn’t copy Scarlett Johansson’s voice for ChatGPT, records show
  https://www.washingtonpost.com/technology/2024/05/22/openai-scarlett-johansson-chatgpt-ai-voice/?pwapi_token=eyJ0eXAiOiJKV1QiLCJhbGciOiJIUzI1NiJ9.eyJyZWFzb24iOiJnaWZ0IiwibmJmIjoxNzE2MzUwNDAwLCJpc3MiOiJzdWJzY3JpcHRpb25zIiwiZXhwIjoxNzE3NzMyNzk5LCJpYXQiOjE3MTYzNTA0MDAsImp0aSI6ImU2NWY2NTJmLTA2YzktNGFiOS05ZjUwLTNkZTBmZTYzZThjNSIsInVybCI6Imh0dHBzOi8vd3d3Lndhc2hpbmd0b25wb3N0LmNvbS90ZWNobm9sb2d5LzIwMjQvMDUvMjIvb3BlbmFpLXNjYXJsZXR0LWpvaGFuc3Nvbi1jaGF0Z3B0LWFpLXZvaWNlLyJ9.f-ocMS2qhjTBNAcnpWT0wbIwizUXdK4TlTLd7_2vL_E
  A different actress was hired to provide the voice for ChatGPT’s “Sky,” according to documents and recordings shared with the Washington Post.

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Tom Warren / The Verge:
  An interview with Microsoft Windows and Devices head Pavan Davuluri on his vision, Copilot AI, Windows Copilot Runtime, streaming Windows to devices, and more — Pavan Davuluri hasn’t even been the head of Windows for two months, but he’s already been tasked with announcing Microsoft’s transition …

  Microsoft’s new Windows chief on the future of the OS, Surface, and those annoying ads
  / Pavan Davuluri reflects on his vision for Windows, Surface hardware experimentation, and more.
  https://www.theverge.com/24162953/microsoft-pavan-davuluri-windows-surface-interview

  Reply
 5. Tomi Engdahl says:

  Emilia David / The Verge:
  Truecaller partners with Microsoft’s Azure AI Speech to let its AI Assistant users create an AI version of their voice based on a recorded clip to answer calls — Caller ID company Truecaller will let users create an AI version of their voice to answer calls.

  Truecaller and Microsoft will let users make an AI voice to answer calls
  / Truecaller partnered with Microsoft’s Azure AI Speech for users of its AI assistant.
  https://www.theverge.com/2024/5/22/24162753/truecaller-ai-microsoft-azure-voice-assistant

  Reply
 6. Tomi Engdahl says:

  Wall Street Journal:
  News Corp and OpenAI announce a multiyear agreement to bring News Corp’s news content to OpenAI; sources say the deal could be worth $250M+ over five years

  Business
  Media

  OpenAI, WSJ Owner News Corp Strike Content Deal Valued at Over $250 Million
  ‘The pact acknowledges that there is a premium for premium journalism,’ News Corp CEO Robert Thomson tells employees
  https://www.wsj.com/business/media/openai-news-corp-strike-deal-23f186ba?st=4hpdl1olm5kmdil&reflink=desktopwebshare_permalink

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*