Evolution of Mobile Communication from 1(G) to 4G, 5G, 6G, 7G …

http://vitorr.com/post-details.php?postid=2615

The cellular wireless Generation (G) generally refers to a change in the nature of the system, speed, technology and frequency. Each generation have some standards, capacities, techniques and new features which differentiate it from the previous one.

Now 5G is hot technology at the top of the hype cycle. But that’s not the end of story, because when we will see that 5G does not fullfill all the promises, we start looking for to implement next version after it: 6G.

203 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  Nokian Pekka Lundmark: Tämän takia 6G:tä tarvitaan
  https://etn.fi/index.php/13-news/14561-nokian-pekka-lundmark-taemaen-takia-6g-tae-tarvitaan

  Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark kertoi eilen Business Finland 6G-tapahtumassa omia näkemyksiään siitä, miksi tarvitsemme 6G-tekniikkaa. – Jos katsoo Netflixiä 5G:n yli, joku voi ajatella että tarvitsee nopeammin Netflixin. 6G ei ole vain lisää kapasiteettia, pienempää latenssia, parempaa luotettavuutta tai tietoturvaa.

  - Se on toki kaikkia näitä, 10 kertaa nopeampi ja tuo alle millisekunnin latenssin, mutta minusta tärkeintä 6G:ssä on se, että se mullistaa verkkojen luonteen. 6G:n myötä verkot mahdollistavat sekä viestinnän että aistimisen (sensing) aivan uudella tavalla.

  Mitä se sitten tarkoittaa, että verkko aistii? Lundmarkin mukaan kyse on aika yksinkertaisesta asiasta. Siitä, että objekteista takaisin kimpoavat signaalit mahdollistavat niiden muodon, sijainnin ja nopeuden määrittämisen.

  - Nokia Bell Labsin tutkimuksessa olemme kehittäneet 6G-verkon, jolla voimme havaita liikkumien kohteiden muodon ja nopeuden. jos alkaa ajatella niitä sovellusmahdollisuuksia, mitä tämä avaa, se on aika häkellyttävää, Lundmark sanoi.

  Tämän tekniikan vieminen laboratoriosta ihmisten arkeen muuttaa monia asioita. 6G tuo esimerkiksi älykaupungissa verkkoja, jotka voivat aistia ja ajatella tekoälyn avulla ja viestiä huippunopeasti alle millisekunnin viiveellä. – Jos vaikkapa lapsi erehtyisi menemään liikenteen sekaan, 6G-verkko voisi reagoida reaaliajassa ja estää onnettomuuden. 6G-pohjainen liikenteen valvontajärjestelmä voisi keskustella ajoneuvojen kanssa ja reagoida nopeammin kuin yksikään ihminen.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  6G Bridgen tarkoitus pitää Suomi mobiilitekniikan kehityksen kärjessä
  https://etn.fi/index.php/13-news/14560-6g-bridgen-tarkoitus-pitaeae-suomi-mobiilitekniikan-kehityksen-kaerjessae

  Business Finland julkisti eilen uuden 300 miljoonan euron ohjelman, jonka tavoite on pitää Suomi mobiilitekniikan kehityksen kärjessä. Business Finlandin pääjohtaja Nina Kopola muistutti, että tehtävä on vaikea. – Kilpailu kovenee koko ajan ja muut haastavat johtoasemaamme, Kopola sanoi.

  6G Bridge jatkaa monen muun teknologiaohjelman työtä. Meillä panostettiin jo Tekesin aikaan uusien verkkosukupolvien kehitykseen. 5G-tekniikan kehitykseen perustettiin kahdeksan vuotta sitten 5thGear. Se oli viiden vuoden ja sadan miljoonan euron. hanke.

  Eilen virallisesti startannut 6G Bridge kestää vuoden 2026 loppuun. Kopolan mukaan ohjelman tavoite on auttaa rakentamaan mobiileja ekosysteemejä ja myös houkuttelemaan investointeja Suomeen. Kopola muistuttikin, että innovaation merkitystä on mahdotonta yliarvioida.

  - Miljoona päivää sitten aloimme tehdä työkaluja raudasta. 10 000 päivää sitten meillä ei ollut vielä mobiilia internetiä. Maailman pelastaminen on hyvää bisnestä, Kopola hehkutti.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Kiinnostaako 5G ja 6G? Nyt voit opiskella niitä ilmaiseksi
  https://etn.fi/index.php/13-news/14559-kiinnostaako-5g-ja-6g-nyt-voit-opiskella-niitae-ilmaiseksi

  5G alkaa olla levinnyt useimpiin osiin Suomea ja nyt työ alkaa kohti 6G-verkkoja. Mutta mitä nämä pitävät sisällään? Siihen voi nyt jokainen paneutua Helsingin yliopiston avoimella verkkokurssilla. Kurssin lanseerasi tietotekniikan professori Sasu Sarkoma tänään Business Finlandin 6G-tapahtumassa.

  Core 5G and Beyond
  https://courses.mooc.fi/org/uh-cs/courses/5g-mooc

  In this University of Helsinki open online course, you learn the fundamental concepts behind mobile networks, focusing in particular on 5G and the envisioned future 6G networks.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*