The 1.5 Billion Dollar Market: IoT Security

https://blog.paessler.com/investments-in-iot-security-are-set-to-increase-rapidly-in-2018
The two biggest challenges in 2018 will continue to be protecting against unauthorized access, and patching/updating the software of the device. Companies must not neglect the security problems of IoT and IIoT devices. Cyberattacks on the Internet of Things (IoT) are already a reality.

According to Gartner‘s market researchers, global spending on IoT security will increase to $1.5 billion this year.

1,505 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  Amazon’s Ring cameras were used to spy on customers https://www.malwarebytes.com/blog/news/2023/06/amazons-ring-camera-used-to-spy-on-customers

  Every single Amazon Ring employee was able to access every single customer video, even when it wasn’t necessary for their jobs.

  Not only that, but the employees—along with workers from a third-party contractor in Ukraine—could also download any of those videos and then save and share them as they liked, before July 2017.

  That’s what the FTC has alleged in a recent complaint, for which Amazon is facing a settlement of $5.8 million.

  And, unsurprisingly, some employees abused that access right.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  New GobRAT Remote Access Trojan Targeting Linux Routers in Japan
  https://thehackernews.com/2023/05/new-gobrat-remote-access-trojan.html
  Linux routers in Japan are the target of a new Golang remote access trojan (RAT) called GobRAT.
  “Initially, the attacker targets a router whose WEBUI is open to the public, executes scripts possibly by using vulnerabilities, and finally infects the GobRAT,” the JPCERT Coordination Center (JPCERT/CC) said in a report published today.
  The compromise of an internet-exposed router is followed by the deployment of a loader script that acts as a conduit for delivering GobRAT, which, when launched, masquerades as the Apache daemon process (apached) to evade detection.
  The loader is also equipped to disable firewalls, establish persistence using the cron job scheduler, and register an SSH public key in the .ssh/authorized_keys file for remote access.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Useimpien yritysten OT-järjestelmään on murtauduttu
  https://etn.fi/index.php/13-news/15050-useimpien-yritysten-ot-jaerjestelmaeaen-on-murtauduttu-2
  Operatiivisesta teknologiasta (OT) on tullut tärkeä osa kyberturvallisuustyötä organisaatioissa. Tietoturvayritys Fortinetin kyselyn perusteella vuonna 2022 kuusi prosenttia organisaatioista raportoi, että niiden järjestelmiin ei ollut onnistuttu tunkeutumaan, vuonna 2023 luku on noussut jo 25 prosenttiin.
  Vaikka tilanne on vuodessa parantunut, parantamisen varaa on edelleen, jos kolmen neljästä yrityksestä OT-verkkoon on onnistuttu murtautumaan viimeisen vuoden aikana. Toisaalta OT-verkkoihin liitetään koko ajan lisää laitteita.
  - Paikallisten yritysten kanssa käymiemme keskustelujen perusteella myös verkkoon yhdistetyt OT-laitteet ovat yleistyneet Suomessa räjähdysmäisesti. IT ja OT lähenevät toisiaan. Kaikki on yhteydessä verkkoon, ja esimerkiksi reaaliaikaisen data-analyysin mahdollistavaa dataa jaetaan enemmän kuin koskaan. Tämä tarkoittaa, että mahdollinen hyökkäysvektori kasvaa, ja sen myötä kasvavat myös riskit, sanoo Suomen Fortinetin teknologiajohtaja Jani Ekman.
  OT-verkkoihin murtaudutaan samoilla menetelmillä kuin IT-verkkoihin. Tunkeutumiset johtuivat tyypillisimmin erilaisista haittaohjelmista (56 %) ja tietojen kalastelusta (49 %). Kolmannes vastaajista ilmoitti joutuneensa viime vuonna kiristysohjelmahyökkäyksen uhriksi.
  Ekmanin mukaan OT-tietoturvasta huolehtiminen vaatii toisenlaista ajattelutapaa. – Monien laitteiden ennustettu käyttöikä on yli 25 vuotta, eikä niitä ole suunniteltu vastaamaan nykypäivän kyberturvallisuusympäristön haasteisiin. Monet laitteista ovat osa liiketoiminnan kannalta kriittistä tuotantoa, eikä niitä voi noin vain poistaa verkosta korjaustiedostojen asentamista varten.
  2023 State of Operational Technology and Cybersecurity Report
  https://www.fortinet.com/content/dam/fortinet/assets/reports/report-state-ot-cybersecurity.pdf

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Air-Gapped Networks (Part 1): Air-Gapped Madness
  April 11, 2023
  It’s not enough to have an air-gapped network—that network must be located in a secure facility, too.
  https://www.electronicdesign.com/technologies/embedded/article/21263671/digistor-airgapped-networks-part-1-airgapped-madness?oly_enc_id=7211D2691390C9R

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*