Self driving cars failed 2020

I was had planned to do a long post on self-driving cars a quite long time. I was planning to do one this spring, but I might not do that, because it seems that predictions that self-driving cars would be here in 2020 were far too rosy. Five years ago, several companies including Nissan and Toyota promised self-driving cars in 2020. So it may be wise to take any new forecasts with a grain of salt. Hare is a worth to check out article of the current status of self-driving cars:

Surprise! 2020 Is Not the Year for Self-Driving Cars
https://spectrum.ieee.org/transportation/self-driving/surprise-2020-is-not-the-year-for-selfdriving-cars

In March, because of the coronavirus, self-driving car companies, including Argo, Aurora, Cruise, Pony, and Waymo, suspended vehicle testing and operations that involved a human driver. Around the same time, Waymo and Ford released open data sets of information collected during autonomous-vehicle tests and challenged developers to use them to come up with faster and smarter self-driving algorithms.

It seems that the self-driving car industry still hopes to make meaningful progress on autonomous vehicles (AVs) this year, but the industry is slowed by the pandemic and facing a set of very hard problems that have gotten no easier to solve over the years.

15876629484644888535155594488473

1,562 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  RISC-V ohjaa KIAn uuden sähkömaasturin kojetaulua
  https://etn.fi/index.php/13-news/15294-risc-v-ohjaa-kian-uuden-saehkoemaasturin-kojetaulua

  Korealaisen autonvalmistaja KIAn uusi EV9-sähkömaasturi pitää sisällään erittäin modernia pohjoismaista tekniikkaan. Alps Alpinen kehittämässä kojelaudassa käytetään norjalaisen TouchNetixin kosketuspiirejä. Ne perustuvat avoimeen RISC-V-arkkitehtuuriin.

  Kyse on yrityksen AX54A-sirusta. Sen mahdollistaa rivin pintakosketuspainikkeita. Tämä ominaisuus on piilotettu ja taustavalaistu älykäs pinta kojelaudassa, joka aktivoituu koskettamalla. Patentoitu TouchNetix-voimantunnistustekniikka tarjoaa lisätason toiminnallista turvallisuutta käyttäjän vuorovaikutuksen aikana. Nämä painikkeet tarjoavat käyttäjille kotitoiminnon sekä audio-videonavigoinnin (AVN) infotainment-järjestelmää varten.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  Sonyn uusi kenno lisää pikseleitä auton kameraan
  https://etn.fi/index.php/13-news/15316-sonyn-uusi-kenno-lisaeae-pikseleitae-auton-kameraan

  Älypuhelimien kamerakennojen kärkeen lukeutuva Sony Semiconductor Solutions on esitellyt uuden CMOS-kuvakennon autoihin. IMX735-kennossa on markkinoiden korkein tehollinen pikselimäärää eli peräti 17,42 tehollista megapikseliä.

  Jotta ajoneuvojen järjestelmät voisivat tarjota automatisoidun ajon, niiden on tarjottava kehittyneitä, erittäin tarkkoja kuva- ja skannausratkaisuja, jotka näkevät 360 astetta auton ympärille. Sonyn uudella kennolla auton kamera voi siepata kohteita kaukanakin teräväpiirtotarkkuudella.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Mullistava elektrolyytti lataa akun 10 minuutissa
  https://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=15330&via=n&datum=2023-09-18_15:10:16&mottagare=30929

  Mullistava elektrolyytti lataa akun 10 minuutissa

  Julkaistu: 18.09.2023

  Devices Power

  Sähköautot muodostavat yhä suuremman osan Suomessakin myytävistä uusista ajoneuvoista, mutta moni aprikoi edelleen latauksen kanssa. Kuinka käy, jos haluaa ajaa pidemmälle kuten esimerkiksi Pohjois-Suomeen. Uusi elektrolyyttimateriaali lupaa ratkaista ongelman kertaheitolla.

  Kun akku toimii tai latautuu, ionit liikkuvat elektrodien välillä elektrolyytiksi kutsutun väliaineen kautta. Oak Ridgen tutkija Zhijia Du johti tiimiä, joka kehitti uusia litiumsuoloja ja karbonaattiliuottimia muodostamaan elektrolyytin, joka ylläpitää parempaa ionivirtausta ajan mittaan.

  Uusi materiaali toimii hyvin, kun suuri virta lämmittää akun äärimmäisen nopean latauksen aikana. Projektikumppanit testasivat ORNL:n Battery Manufacturing Facilityssä valmistettuja akkupussikennoja todistaakseen akun turvallisuuden ja latausominaisuudet.

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Käytetyn auton ostaja osaa vaatia avaimia, mutta auton sovelluksen poistaminen entisen omistajan puhelimesta ei välttämättä tule mieleen
  https://yle.fi/a/74-20049325

  EU:n tietosuojaviranomaiset käsittelevät useassa maassa autojen sovelluksista tehtyjä kanteluja. Yhdessä tapauksessa vanhalla omistajalla oli edelleen pääsy myymänsä auton tietoihin sovelluksessa.

  Sähköistymisen myötä autojen omat sovellukset ovat yleistyneet vauhdilla.
  Puhelin on kätevä laite latauksen hallinnointiin ja seurantaan.

  Mutta ovat sovellukset yleistyneet myös polttomoottorilla varustettujen autojen kohdalla. Autoliike Deltan toimitusjohtaja Pekka Pättiniemi arvioi, että tällä hetkellä kaikissa keskihintaisissa ja sitä kalliimmissa uusissa autoissa on jo oma sovellus.

  – Yleisin käytetty yhdistettävyysominaisuus on lämmityksen laittaminen päälle etänä. Toinen on lukituksen varmistaminen. Ja sitten on auton sijainnin seuranta, Pättiniemi kertoo.

  Kaikki nämä ominaisuudet ovat hyödyllisiä – etenkin silloin, kun sovellus on liitetty omaan autoon.

  Viime vuosina internetin keskustelupalstoilta on voinut lukea tapauksista, joissa käytettynä myydyn auton tiedot ovat unohtuneet edellisen omistajan sovellukseen. Tällaisissa tapauksissa vanha omistaja on voinut seurata auton liikkeitä ja halutessaan säätää asetuksia.

  – Jos uusi omistaja ei tiedä ominaisuudesta, eikä huomaa siirtää sitä omalle puhelimelleen, niin silloin näin voi käydä, Pättiniemi sanoo.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*