Electronica 2022

The electronica trade fair in Munich is just about to start. Electronica 2022 is the world’s leading trade fair and conference for electronics November 15–18, 2022 at Trade Fair Center Messe München Germany.

After a four-year break, electronics professionals gather in Munich for the Electronica trade fair. Expectations are high for both companies and visitors. The last time the Electronica fair was held online was in 2020, but now the event is returning as a traditional fair in the giant halls of the Munich fairs. Now Electronica is said to be the world’s most important industry gathering and this year the only global electronics trade fair.

The event has a total of 14 exhibition halls and a wide range of seminars on the most popular electronic applications. According to the fair organizer, there are more than 2300 exhibitors and the number of visitors is also aimed at tens of thousands.

Electronics component distributors will present themselves widely for the first time since the corona years at the Electronica22 trade fair in Munich, which starts today. In addition to local component distributors and the big Avnet and Arrow, the industry’s global online stores are included.

I will not be attending the event at the location, but I am following what happens there from the distance. I write about new interesting products are released to Uusiteknologia on-line magazine.

electronica Trend Index says “Electronics industry paves the way for climate protection”. Sustainability aspects of the electronics industry are presented and discussed on the event. This year, the focus is, among other things, on the future vision of an all-electric society based on CO2-neutral energies.

Electronics industry contributes greatly to EU climate goals

The companies from the electronics and digital industry surveyed make a high contribution to the taxonomy-compliant environmental goals, in particular to climate protection (56 percent) and to avoiding pollution (55 percent). Above all, the digitization of processes is an important lever for conserving resources (64 percent). The companies’ other activities for achieving the climate goals comprise recycling and waste management (59 percent) and the acquisition of green electricity or their own renewable energies (50 percent). After all, almost half of those surveyed (48 percent) stated that their company manufactures products that help users to save energy or conserve resources.

Electric mobility not considered significant for climate neutrality

When asked about the most important measures for achieving climate neutrality in the EU, the vast majority of those surveyed named the expansion of renewable energies (85 percent), followed by investments in research and development (76 percent) and increasing energy efficiency (72 percent). What’s notable is that only 28 percent of those surveyed from the electronics industry see electric mobility as an important lever here. When asked what the biggest hindrance was to achieve this climate goal, those surveyed named bureaucratic hurdles (78 percent) and geopolitical tensions (73 percent), followed by unclear or contradictory legal conditions (58 percent), supply bottlenecks (57 percent) and a lack of acceptance in society (53 percent).

Reducing energy costs contributes to competitiveness

Companies need to act sustainably in order to remain competitive. Those surveyed consider the greatest opportunity that these measures offer to be the fact that, with them, companies can reduce their energy costs (70 percent). Other important goals mentioned include retaining customers in the long term (50 percent), building resilient supply chains (47 percent) and getting the younger generation enthusiastic about the industry (44 percent).

Exhibitor list 2022
https://exhibitors.electronica.de/exhibitor-portal/2022/list-of-exhibitors/

Links to some press releases from event newsroom:

https://electronica.de/en/newsroom/press-material/press-releases/detail/smart-energy-for-a-sustainable-future.html

https://electronica.de/en/newsroom/press-material/press-releases/detail/the-automotive-industry-leading-the-structural-transformation.html

https://electronica.de/en/newsroom/press-material/press-releases/detail/electronica-trend-index-2022.html

https://electronica.de/en/newsroom/press-material/press-releases/detail/anticipation-in-the-industry-is-high.html

https://electronica.de/en/newsroom/press-material/press-releases/detail/electromechanics-key-components-for-industry-and-the-automotive-sector.html

Article links:

https://www.uusiteknologia.fi/2022/11/15/elektroniikan-komponenttijakelijat-tiivistavat-esittaytymistaan/

https://etn.fi/index.php/13-news/14250-suurin-odotuksin-elektroniikan-olympialaisiin

35 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  https://www.uusiteknologia.fi/2022/11/15/digilta-aanikortti-koneohjauksiin/

  Sijainti
  Etusivu > Uutinen > Digiltä pieni äänikortti koneohjauksiin
  Digiltä pieni äänikortti koneohjauksiin

  Uutinen Uutuudet

  - 15.11.2022

  Digi International esittelee Electronica22-messuilla uudenlaista ääniohjausratkaisuaan, joka parantaa ihmisten, koneiden ja prosessien vuorovaikutusta. Connect Core -moduulin lisäksi puheohjausratkaisuissa tarvitaan yrityksen Voice Control -ohjelmistoa.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  Yritykset pakenevat jo Saksasta sähkön hinnan takia
  https://etn.fi/index.php/13-news/14258-yritykset-pakenevat-jo-saksasta-saehkoen-hinnan-takia

  Electronica – Messe München toisti eilen Electronica-messujen avajaistilausuudessa tämän hetken megatrendit: energiatehokkuus on listalla yksinoikeutetusti mukana. Saksassa harjoitettu energiapolitiikka on asettanut maan valtavien haasteiden eteen. Tilanne tulee jo ensim vuonna aiheuttamaan ongelmia, joita ei vielä edes nähdä.

  Automaatioyritys Pepperl+Fuchsin toimitusjohtaja Günther Gegel oli näkemyksissään varsin pessimistinen. – Meillä poliitikoilla ei ole mitään käsitystä siitä, miten energian hintakysymys ratkaistaan. Nyt heillä on kädet täynnä, jotta energiaa ylipäätään saadaan toimitettua riittävästi.

  Ongelman laajuudesta antaa jonkinlaisen kuvan, kun vertaa Suomen ja Saksan energiantarpeita. Suomessa kulutus oli viime vuonna 337 terawattituntia, Saksassa lukema oli 3590 teratattituntia, siis yli 10-kertainen. Saksan tavoitteena on kuitenkin olla hiilineutraali muun EU:n mukana vuonna 2035.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Laserilla täysvärikuvia suoraan verkkokalvolle
  https://etn.fi/index.php/13-news/14259-laserilla-taeysvaerikuvia-suoraan-verkkokalvolle

  Electronica – Virtuaali- ja lisätty todellisuus on laajasti esillä Münchenin messuilla. TDK esittelee omalla ständillään tekniikkaa, joka lupaa kutistaa lasien vaatiman elektroniikan alle pulen neliösentin lasermoduuliksi.

  Kyse on maailman pienimmästä täysiä värejä toistavasta FCLM-laserista. Kooltaan se on noin kymmenesosa tämän hetken ratkaisuihin verrattuna. Täysin valmista tekniikka ei vielä ole, mutta selvästi se on menossa kaupalliseksi parin-kolmen vuoden kuluessa.

  FCLM tarkoittaa tekniikkaa, jossa kuva projisoidaan suoraan verkkokalvon päälle. Moduuli on kehitetty yhteistyössä QD Laserin kanssa.

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Peilit alkavat varoittaa motoristeja
  https://etn.fi/index.php/13-news/14261-peilit-alkavat-varoittaa-motoristeja

  Electronica – Autoihin on kehitetty jo pitkään erilaisia kuljettajaa avustavia ja häntä varoittavia järjestelmiä. Kaksipyöräisille vastaavia tekniikoita ei ole juuri aiemmin ollut, mutta Münchenin messuilla demotaan sellaista. ADA-nimen sijaan puhutaan ARAS-tekniikasta (Advanced Rider Assistance System).

  Demopyörä oli onsemin osastolla. tekniikka on kehitetty yhdessä israelilaisen Ride Visionin knassa, jonka CAT-tekniikka (Collision Aversion Technology) käyttää konenäköä tekoälyn (AI) kanssa. Pöyrän moottorin kylkeen asennettu ECU-yksikkö prosessoi onsemin AR0147AT-kuva-antureiden kuvaamaa dataa.

  CAT antaa ajajille oikea-aikaisia ​​varoituksia tiellä uhkaavista vaaroista. Signaalit ovat erivärisiä ledejä moottoripyörän peileissä. Ledejä voi kukin valmistajia asemoida haluamallaan tavalla. CAT lupaa välttää suuren osan onnettomuuksista, joissa esimerkiksi auto lähestyy pyörää kuolleesta kulmasta.

  Reply
 5. Tomi Engdahl says:

  Raudalta toiselle ilman yhtään koodiriviä
  https://etn.fi/index.php/13-news/14267-raudalta-toiselle-ilman-yhtaeaen-koodiriviae

  Electronica – Perinteisesti sulautettu ohjelmistokehitys on suunnattu hyvin tarkasti jollekin tietylle kohdelaitteistolle. Olisi erinomaista, jos sovelluksensa voisi siirtää joustavasti raudalta toiselle ilman, että ajureita ja firmwarea pitää koodata ainakin osin uusiksi. Avnet Embedded /SimpleSwitch tekee tämän mahdolliseksi.

  Nimessä ei muuten ole kirjoitusvirhettä, vaan siihen kuuluu tuo kenoviiva. Itse asiassa Avnetin sulautettu divisioona esitteli tekniikan jo kesäkuun lipulla Nürnbergin Embedded Worldissa, mutta tuolloin siitä ei pidetty isoa meteliä. Electronicassa konsepti on edennyt pidemmälle ja messuilla on jo esillä ensimmäinen demokin.

  Idea on sinänsä yksinkertainen: yksinkertaistaa sulautettujen ohjelmistojen kehitystä SMARC 2.1.1 -moduuliperheissä. SimpleSwitchin avulla kehittäjä voi vaihtaa x86- ja Arm-pohjaisten moduulien välillä koodia vaihtamatta.

  SimpleSwitch yhdistää SMARC-liittimen, kontit -onhan koodi Linux-natiivia – ja laitteiston abstraktiokerrokset ja säilyttää täyden toiminnallisuuden samalla kun vaihdetaan eri SMARC-moduulien välillä. Jos siis tarvitsee sovellukselleen enemmän suorituskykyä vaikkapa suuremman näytön takia, koodinsa voi SimpleSwitchin avulla viedä tehokkaammalle moduulille.

  Reply
 6. Tomi Engdahl says:

  Juotoslämpötilan laskusta tulee isoja etuja
  https://etn.fi/index.php/13-news/14271-juotoslaempoetilan-laskusta-tulee-isoja-etuja

  Electronica – Pintaliitoslinjoilla komponenttien juotoslämpötila on 220-260 astetta. Taiwanilainen sulautetuista flash-piireistään tunnettu Winbond kertoi Electronicassa laskevansa juotoslämpötilan 190 asteeseen. Tästä seuraa tuotantoon merkittäviä hyötyjä.

  Winbondin markkinointijohtaja Jackson Huangin mukaan juotoslämpötilan lasku pienentää esimerkiksi tyypillisen tuotantolinjan päästöjä 57 metristä tonnia vuodessa. Arvio perustuu Intelin tutkimukseen.

  Huangin mukaan sen SON- ja BGA-koteoidut piirit tukevat LTS-tekniikkaa (low temperature soldering) jo nyt.

  Lisäksi alempi lämpötila mahdollistaa kaikkien komponenttien latomisen piirikortille yhden ajon aikana. Tämä nopeuttaa tuotantoprosessia. Alhaisempi lämpötila tarkoittaa myös, että tuotannossa voidaan käyttä edullisempia korttimateriaaleja.

  Reply
 7. Tomi Engdahl says:

  New CMOS Transceiver MMIC on Target for Automotive Radar
  Nov. 17, 2022
  Infineon’s latest radar module is the first in a series of 76- to 81-GHz radar MMICs based on 28-nm CMOS technology, offering improved signal-to-noise ratio and boosting the standard module range by up to 25%.
  https://www.electronicdesign.com/markets/automotive/article/21254967/electronic-design-new-cmos-transceiver-mmic-on-target-for-automotive-radar?utm_source=EG+ED+Analog+%26+Power+Source&utm_medium=email&utm_campaign=CPS221117097&o_eid=7211D2691390C9R&rdx.identpull=omeda|7211D2691390C9R&oly_enc_id=7211D2691390C9R

  All of the major tech players, and startups whose names we don’t know yet, are working on high-performance radar modules for advanced driving-assistance systems (ADAS) and future autonomous driving. Features such as advanced emergency braking systems (AEBs) that react to crossing motorcyclists, etc., will require higher performance and an increased number of radar modules per car.

  To meet those market requirements, Infineon announced the RASIC CTRX8181 transceiver—its next radar and first product in a series of new 76- to 81-GHz radar MMICs based on 28-nm CMOS technology.

  Reply
 8. Tomi Engdahl says:

  Electronica22 keräsi lähes 70 000 kävijää ja 2144 yritystä
  https://www.uusiteknologia.fi/2022/11/18/elektroniikan-komponenttijakelijat-tiivistavat-esittaytymistaan/

  Elektroniikan komponenttijakelijat esittäytyvät ensimmäistä kertaa laajasti koronavuosien jälkeen Münchenin Electronica22-messuilla. Mukana olivat paikallisten komponenttijakelijoiden sekä isoimpien Avnetin ja Arrowin lisäksi alan nettikaupat. Tapahtumassa oli kaikkiaan 14 näyttelyhallia ja laaja seminaaritarjonta. Kävijöitä tapahtuma keräsi neljässä päivässä lähes 70 000 ja näytteilleasettajia oli 2144. Tässä myös verkon videolinkki puolijohdeyritysten CEO-paneeliin. Uutista päivitetty 18.11.2022.

  Reply
 9. Tomi Engdahl says:

  OKdo toi korttitietokoneelle 8K-videon
  https://etn.fi/index.php/13-news/14276-okdo-toi-korttitietokoneelle-8k-videon

  RS Groupiin kuuluva OKdo esitteli Münchenin Electronica-messuilla odotetun uuden sukupolven korttitietokoneensa. OKdo Rock 5B on ensimmäinen sulautettava korttitietokone, joka tukee 8Kp60-tasoista videota.

  Suuri resoluutio tarkoittaa, että kortilla voidaan tuottaa erittäin kehittyneitä multimediasovelluksia. Tämän lisäksi siitä löytyy Micro-HDMI -tuloportti, joka kykenee jopa 4Kp60-resoluutioon.

  Rock 5B perustuu Rockchipin RK3588-järjestelmäpiiriin. Sillä on neljä Arm Cortex-A76-ydintä, kaksi Cortex A55 -ydintä ja Arm Mali G610MC4 grafiikan prosessointiin. RAM-muistia on 8 gigatavua. Tallennustila laajenee halutusti eMMC-paikan avulla.

  Reply
 10. Tomi Engdahl says:

  https://etn.fi/index.php/13-news/14272-jakelijoiden-osaaminen-joutuu-pian-puntariin

  Electronica – Pian päättyvä vuosi on ollut sekä haastava että helppo jakelijoille. Asiakkaille on saatu myytyä kaikki, mihin on päästy käsiksi. Mouser Electronicsin Euroopan markkinoinnista vastaava Graham Maggs näkee, että tilanne säilyy ennallaan vielä puoli vuotta. Sitten jakelijoita mitataan taas.

  Maggsin mukaan markkina tasaantui kesän jälkeen. – Ensimmäiset puoli vuotta meillä oli Euroopassa 42-43 prosentin kasvu. Nyt näyttää, että koko vuoden kasvu tulee olemaan noin 38 prosenttia.

  Samanlaisia lukemia ovat raportoineet muutkin jakelijat. Moni yritys olisi riemuissaan tällaisesta kasvusta, mutta Maggs on alan tunteva veteraani. Hän tietää, että uusi sykli on jo tulossa. Senkin yli pitäisi mennä suunnitellusti.

  Noust ja laskut eivät kohtele jakelijoita samalla tapaa, koska niillä on erilaisia strategioita. Jos panostaa tuotantolinjalta puuttuvan komponentin toimittamiseen, voi sillä tehdä nopeasti isojakin voittoja. Silloin riittää, että valmistajat tietävät, mihin ottaa yhteyttä kun keraaminen kondensaattori puuttuu linjalta. Maggs ei usko tähän malliin.

  - Meillä ei ole mitään ilmaista varastointia. Olemme neljän miljardin dollarin yritys, jolla on varastossa kiinni 1,2 miljardia dollaria. Me pidämme varastoa asiakkaitamme varten. Ja haluamme asiakkaita lisää.

  Reply
 11. MyCCPay says:

  The electronica takes place every two years in Munich and is open to trade visitors only. electronica India is India’s and South-Asia’s leading international trade fair for electronic components. electronica India 2023 will take place in conjunction with productronica India at Bangalore International Centre (BIEC) in Bengaluru.

  Reply
 12. Tomi Engdahl says:

  Electronica-raportti: miltä näyttää 40 tuntia osastolla?
  https://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=14298&via=n&datum=2022-11-24_15:50:23&mottagare=31202

  Electronica-messut palasivat rytinällä viime viikolla, kun yli 70 000 vierasta tutustui reilun 2000 yrityksen osastoihin ja laajaan seminaaritarjontaan. Käytävillä Electronica tuntuu ruuhkaiselta osastojen kavalkadilta, mutta entäpä messukokemus näyttelyosastolla? EG Electronicsin Maarit Hämeen-Anttila vietti messuosastolla neljä päivää. Alla hänen messuraporttinsa.

  ”Yli 40K askelta, minimissään 40 tuntia seisomista ja mainiolla sijainnilla kulkuyhteyksien varrella oleva hotelli ilman aamiaista. Siinäkö koko Electronican anti? Miten ilman aamupalaa selviää, onhan se edelleen tärkein ateria päivässä. Ei hätää, myyjä sopeutuu ja valmistautuneena tulevaan kaivaa laukustaan proteenipatukoiden seasta gluteenittoman Elovenan-välipalakeksin. Espresson sijaan sai nauttia pikajauheversion omassa huoneessa, mitä luksusta. Päivä käyntiin ja kipittäen julkisen liikenteen välineeseen kohti Messe München -kompleksia.

  Miten sitten mitataan messujen onnistumista. Se kuuluisa ”Kannattaako messuille osallistua?”. Selkeä ja helposti mitattavissa oleva parametri: liidien määrä. Kertooko se kuitenkaan kokonaisonnistumisesta? Ständillä voi käydä 100 vierailijaa ja niistä yksikään ei jätä yhteystietojaan. Mutta puolen vuoden päästä kyseinen vierailija istuu omassa asiakaspalaverissaan ja muistaa tuotteen ständiltäsi, josta tapaamisessa keskustellaan. Tästä myös meidän osallistumisessa oli kyse, esitellä uutta tuotetta, jonka markkina ei ehkä vielä ole valmis, mutta ajatus on istutettu. Yksi vierailija ihmettelikin suureen ääneen, että ständimme oli ehkä tyhjin koko messuilla ja silti sen eteen pysähtyy koko ajan vierailijoita. Meillä oli ”sisäänheittäjänä” läpinäkyvä 55-tuumainen OLED-kosketusnäyttö. Oma näkemykseni on, että pandemian jälkeen mennään messuille näkyäksemme ja näyttääksemme, että ”olemme edelleen täällä”.

  Ja kyllä, kannatti osallistua. Kaikki se stressi ennen messuja… ehtiikö tuotteet perille, millainen ständi lopulta on, tuleeko asiakkaita… oli kaiken tämän arvoista. Saimme niin paljon liidejä, että hommia piisaa jatkossakin.

  Reply
 13. Tomi Engdahl says:

  Electronica 2022
  Check out the latest technology debuting at the electronica show.
  https://www.electronicdesign.com/magazine/51372

  Reply
 14. Tomi Engdahl says:

  Safe MCUs Geared Toward Automotive Applications
  Nov. 15, 2022
  The NXP S32K39 includes multiple, redundant Cortex-M7 cores along with additional redundant and security-oriented support.
  https://www.electronicdesign.com/technologies/embedded-revolution/video/21254703/electronic-design-safe-mcus-geared-toward-automotive-applications?utm_source=EG+ED+Auto+Electronics&utm_medium=email&utm_campaign=CPS221121123&o_eid=7211D2691390C9R&rdx.identpull=omeda|7211D2691390C9R&oly_enc_id=7211D2691390C9R

  Reply
 15. Tomi Engdahl says:

  New CMOS Transceiver MMIC on Target for Automotive Radar
  Nov. 17, 2022
  Infineon’s latest radar module is the first in a series of 76- to 81-GHz radar MMICs based on 28-nm CMOS technology, offering improved signal-to-noise ratio and boosting the standard module range by up to 25%.
  https://www.electronicdesign.com/markets/automotive/article/21254967/electronic-design-new-cmos-transceiver-mmic-on-target-for-automotive-radar?utm_source=EG+ED+Auto+Electronics&utm_medium=email&utm_campaign=CPS221121123&o_eid=7211D2691390C9R&rdx.identpull=omeda|7211D2691390C9R&oly_enc_id=7211D2691390C9R

  Reply
 16. Tomi Engdahl says:

  Explaining an AI Edge-Computing Solution—Plus Live IoT Demos
  Dec. 20, 2022
  The two solution demonstrations by STMicroelectronics, which took place at electronica 2022, focused on AI computing and the new Matter IoT protocol.
  https://www.electronicdesign.com/technologies/iot/video/21256566/electronic-design-explaining-an-ai-edge-computing-solution-and-live-iot-demonstrations?utm_source=EG+ED+Connected+Solutions&utm_medium=email&utm_campaign=CPS221212111&o_eid=7211D2691390C9R&rdx.identpull=omeda|7211D2691390C9R&oly_enc_id=7211D2691390C9R

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*