Embedded World 2023

Embedded World Exhibition&Conference 2023 is held at the exhibition site Nuremberg from March 14-16, 2023.

The embedded world Exhibition&Conference facilitates direct interaction with a large number of experts and qualified suppliers from all over the world. It is highly focused segments like Embedded System Technologies, Distributed Intelligence and Internet of Things.

I will be following some press releases from there, and post links to related articles here.

37 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  Neuroprosessori tuli SMARC-moduulilla
  https://etn.fi/index.php/13-news/14706-neuroprosessori-tuli-smarc-moduulilla

  Yksi tämän hetken kuumimmista trendeistä sulautetussa suunnittelussa on tekoälyn tuominen verkon reunalle. Tämä näkyy laajasti tänään alkavilla Embedded World -messuilla. Saksalaisen SECOn SMARC-määritysten mukainen MAURY-korttiuutuus on tästä hyvä esimerkki.

  MAURY pohjaa NXP:n i.MX 93 -sovellusprosessoriin. Siltä löytyy Cortex-A55- ja M33-ydinten lisäksi Ethos-U65-neuroverkkoprosessori. Tämä tuo energiatehokkaan ja kustannustehokkaan tekoälylaskennan esimerkiksi lääketieteellisiin laitteisiin, kaluston hallintaan, sähköautojen latauspisteisiin, teollisuuskoneisiin, tekoälykonenäköön ja moniin älykkäisiin kodinkoneisiin

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  Single-Pair Ethernet Controllers and Switches Eye Industrial IoT
  https://www.electronicdesign.com/resources/products-of-the-week/media-gallery/21261778/electronic-design-products-of-the-week-highvoltage-dualdriver-ic-spe-devices?utm_source=EG+ED+Analog+%26+Power+Source&utm_medium=email&utm_campaign=CPS230309170&o_eid=7211D2691390C9R&rdx.identpull=omeda|7211D2691390C9R&oly_enc_id=7211D2691390C9R&id=21261778&slide=5

  A new series of industrial-grade single-pair Ethernet (SPE) from Microchip Technology help reduce cost, wiring, and installation complexity when it comes to building out latency-sensitive smart-factory floors.

  The new LAN8650 and LAN8651 are 10BASE-T1S MAC-PHY Ethernet controllers with an SPI bus that makes it easier to connect industrial IoT devices to the cloud. They enable simple MCUs, rather than high-end MCUs with a MAC, to be used when adding sensors, actuators, and other devices to OT and IT networks. These MCUs don’t need their own communication system, and Microchip’s MAC-PHYs connect them into a standard Ethernet system all the way to the cloud over twisted-pair wiring.

  If you require higher bandwidth, the company said customers can use MCUs with an integrated Ethernet MAC. Microchip provides an industrial-grade 100BASE-T1 Ethernet PHY transceiver, the LAN8770, that pumps out 100-Mb/s transmit and receive capability over a single unshielded twisted-pair (UTP) cable.

  Microchip also is expanding its offerings with industrial-grade versions of its LAN937x and LAN938x Gigabit Ethernet time-sensitive networking (TSN) switches. Equipped with100BASE-T1 PHYs, the switches deliver higher speed as well as enhanced safety, security, and cable reach across Ethernet networks.

  Reply
 3. Tomi Engdahl says:

  Pieni vastaanotin tuo paikkatiedon 21 milliwatilla
  https://etn.fi/index.php/13-news/14707-pieni-vastaanotin-tuo-paikkatiedon-21-milliwatilla

  Englantilainen Antenova esittelee Nürnbergin Embedded World -messuilla uutta paikannusmoduuliaan, joka tuo integroituine antenneineen sijaintitiedon laitteelle erittäin alhaisella virrankulutuksella.

  Uutuus on GNSSNova-sarjan moduuli M20072. Se käyttää MediaTekin 12 nanometrin prosessissa valmistettua piiriä 1,8 V:n virtalähteellä, joka käyttää 70 prosenttia vähemmän virtaa kuin vanhemmat piirisarjat. Moduulin virrankulutus voi siis olla niinkin alhainen kuin 21 milliwattia esimerkiksi laitteen kunnon seurannassa.

  Antenova kehitti valmiin vastaanotinratkaisun, joka on helppo integroida suunnitteluun. Moduuli sisältää integroidun monisuuntaisen GNSS-antennin, sisäisen LNA-vahvistimen ja SAW-suotimen, jotka yhdessä tehostavat signaalia GNSS-prosessorille, jos näköyhteys satelliitteihin heikkenee.

  M20072 seuraa neljää satelliittikonstellaatiota samanaikaisesti taajuuksilla 1559-1609 MHz: GNSS, GPS, BeiDou ja GLONASS.

  https://www.antenova.com/product/gnssnova-m20072/

  Reply
 4. Tomi Engdahl says:

  Teollisuus-PC sopii nyt luottokortille
  https://etn.fi/index.php/13-news/14708-teollisuus-pc-sopii-nyt-luottokortille

  COM-HPC on PICMG-järjestön viime vuonna ratifioima, tähän asti tehokkain sulautettujen COM-korttien standardi. Tuotteinakin standardi on jo tullut tarjolle, mutta Nürnbergin Embedded Worldissa congatec esittelee markkinoiden ensimmäistä mini-versiota kortista, joka lupaa palvelintason tehon sulautettuun laitteeseen.

  Mini-version mitat ovat vain 95 x 60 millimetriä. Client-puolen COM-HPC-korteista mini on puolet pienempi kuin A-koko. Tästä huolimatta suunnittelujen tehobudjetti on jopa 76 wattia, joten luvassa on paljon tehoa jopa Intelin Core-prosessorien muodossa.

  Congatecin COM-HPC-valikoima yltää nyt palvelintason moduuleista erittäin pienikokoisiin ja mini-kortteihin.

  Reply
 5. Tomi Engdahl says:

  https://www.uusiteknologia.fi/2023/03/14/uutta-tietoa-sulautetun-kaytosta-ja-suorituskyvysta/

  Ohjelmistotyökalujen kehittäjä Qt on esitellyt uudenlaisen Insight -analytiikkaratkaisun, jonka avulla voidaan saada lisää tietoa lopputuotteen käytöstä ja suorituskyvystä. Qt Insight pystyy tarjoamaan dataa, jota ei ole aiemmin ollut saatavilla. Ratkaisu on esillä Nürnbergissä meneillään olevassa Embedded World -tapahtumassa.

  Reply
 6. Tomi Engdahl says:

  Tekoälyavustaja sulautettujen kehittäjille
  https://www.uusiteknologia.fi/2023/03/15/tekoalyavustaja-sulautettujen-kehittajille/

  MikroElektronika esittelee Nürnbergin Embedded World 2023 messuilla tekoälyavustajalla viritetyn sulautettujen järjestelmien uuden IDE-kehitysympäristön Necto Studio 3.0.

  MikroElektronikan uusi Necto Studio 3.0 -kehitysympäristö on erityisen hyödyllinen yrityksen Planet Debug -käyttäjille, koska siinä on kyky jatkuvasti vastaanottaa tietoja verkon kautta tarjolla olevista etäkehityskorteilta. Kehitysympäristö sisältää uuden kehittäjää auttavan AI Assistant -tekoälymoottorin, joka on tekoälypohjainen kysymys- ja vastausapupalvelu. Se toimii luonnollisella kielellä.

  Reply
 7. Tomi Engdahl says:

  EW23: Pieniin laitteisiin pieniä mikro-ohjaimia
  https://www.uusiteknologia.fi/2023/03/15/ew23-pieniin-laitteisiin-pienia-mikro-ohjaimia/

  Siruvalmistaja Silicon Labs esittelee Nürnbergin World 2023 messuilla kaksi erityisen pieniin laitteisiin suunniteltua ohjainpiiriä. Niistä xG27:ssa on Cortex M33-ohjaimen lisäksi integroitu Bluetooth tai Zigbee. Toinen on BB50-ohjain, joka tarjoaa todella pienessä koossa 8-bittisen mikrokontrollerin.

  Reply
 8. Tomi Engdahl says:

  Elektroniikan pitäisi kestää pidempään
  https://etn.fi/index.php/opinion/14710-elektroniikan-pitaeisi-kestaeae-pidempaeaen

  Kenenkään ei pitäisi suostua siihen, että teknologia toimii vain muutaman vuoden. Olemme kaikki jotenkin hyväksyneet, että tietojenkäsittelylaitteet ovat epäluotettavia ja hauraita. Tämä kierre täytyy ehdottomasti katkaista, kirjoittaa Panasonic Toughbook Nordicin johtaja Stefan Lindau.

  Kuvittele, että ostaisit uuden auton ja odottaisit sen toimivan vain kolme, neljä vuotta ennen kuin joudut ostamaan uuden. Ehkä jopa täsmälleen saman mallin, jotta voit aloittaa alusta uudelleen. Kuulostaa järjettömältä, eikö? Useimmat eivät hyväksyisi tätä vaan vaatisivat automyyjiltä tai autonvalmistajilta parempaa palvelua, huoltoa ja parempia elinkaariodotuksia.

  Tietojenkäsittelylaitteiden tapauksessa vaikuttaa kuitenkin siltä, että eurooppalaiset IT-päälliköt ovat hyväksyneet – tai heidät on pakotettu hyväksymään – IT-laitteiston jatkuvan uusimisen kuuluvan olennaisena osana työhönsä ja budjettiinsa. Tuoreesta Panasonic TOUGHBOOKIN teettämästä tutkimuksesta käy ilmi, että IT-ostajat Iso-Britanniassa, , Ranskassa ja Saksassa ovat juuttuneet kierteeseen, jossa liikkuvien työntekijöiden laitteet uusitaan aina neljän vuoden välein.

  Reply
 9. Tomi Engdahl says:

  FG23 Wireless Sub-GHz SoC | First Look
  https://www.digikey.com/en/videos/s/silicon-labs/fg23-wireless-sub-ghz-soc-first-look?dclid=COGbg5aB4P0CFVYRewodr1sK4w

  Silicon Labs’ FG23 is the industry’s first wireless sub-GHz SoC with an Arm® Cortex®-M33, a dedicated security core and Arm PSA3 certification. The EFR32FG23 product family combines an energy-friendly microcontroller, up to 512 kbytes of flash, and 64 kbytes of RAM with a high performance radio transceiver and integrated power amplifier with up to 20 dBm of transmit power. All of this includes a robust set of peripherals with up to 31 GPIO for easy prototyping. The high-performance subGHz radio provides long range and is not susceptible to 2.4 GHz interference from technologies like Wi-Fi.

  Reply
 10. Tomi Engdahl says:

  Pohjois-Amerikkaan laajeneva Embedded World jakoi palkintoja
  https://etn.fi/index.php/13-news/14716-pohjois-amerikkaan-laajeneva-embedded-world-jakoi-palkintoja

  Samalla kun Embedded World -messuja käydään normaalisti usean vuoden tauon jälkeen Nürnbergissä, järjestäjä NürnbergMesse ilmoittaa tapahtuvan laajentavan Pohjois-Amerikkaan. Lokakuussa 2024 järjestetään ensimmäinen EW Atlantin takana, tarkemmin Austinissa Teksasissa.

  Jo aiemmin Embedded World on viety Kiinaan. Austinin messut järjestetään kaupungin messukeskuksessa, joka tunnetaan esimerkiksi NI Week -tapahtumasta. Nykyisin tämä tapahtuma toki on nimeltään NI Connect.

  Austin on viime vuosina kasvanut todelliseksi uudeksi piilaaksoksi, vaikka varsinaista puolijohdetuotantoa kaupungissa ei varsinaisen piilaakson mittakaavassa olekaan. Lukuisa määrä amerikkalaisyrityksiä on kuitenkin siirtänyt päämajansa Teksasiin, mikä on kasvattanut kaupunkia melkoisesti viime vuosina.

  Aiemmin Yhdysvalloissa järjestettiin Embedded Systems Conference, jota pidettiin yleisesti sulautetun elektroniikan tärkeimpänä tapahtumana maailmassa. ESC kuitenkin menetti asemansa vuosien saatossa.

  Reply
 11. Tomi Engdahl says:

  https://etn.fi/index.php/13-news/14715-raspberry-pi-sai-risc-v-pohjaisen-kilpailijan

  Asus on esitellyt Nürnbergin Embedded Worldissä kortin, jossa yhdistyy kaksi suosittua trendiä: edullinen suorituskyky kompaktissa paketissa ja avoin RISC-V-prosessori. Tinker V -nimisestä kortista ennustetaan jopa suosittujen Raspberry Pi -korttien vakavaa haastajaa.

  Kortin sydämenä on Renesasin RZ Five. Siinä käytetään monista sulautetuista sovelluksista jo tuttua Andes Technologyn Andescore AX45MP:tä, joka on 64-bittinen prosessori. Yhden ytimen rakenne kiihtyy aina 1 gigahertsiin asti.

  Kortin liitäntöihin kuuluu GPIO, mikro-USB, kaksinkertainen gigabit Ethernet, kaksi CAN-väylää ja kaksi RS232-porttia. Sisäänrakennettua RAM-muistia on gigatavun verran ja eMMC-tallennustila laajenee halutessa 16 gigatavuun. Kortin näytteitä Asus lupaa toisen vuosineljänneksen aikana.

  Reply
 12. Tomi Engdahl says:

  POSTED ONMARCH 16, 2023 BY JEAN-LUC AUFRANC (CNXSOFT) – 1 COMMENTON TEXAS INSTRUMENTS MSPM0 ARM CORTEX-M0+ MICROCONTROLLERS SELL FOR 39 CENTS AND UP
  Texas Instruments MSPM0 Arm Cortex-M0+ microcontrollers sell for 39 cents and up
  Texas Instruments has just introduced its low-cost MSPM0 Arm Cortex-M0+ microcontroller portfolio comprised of the MSPM0L series with a 32 MHz CPU, up to 64 kB of flash, and 4 kB SRAM, and the MSPM0G series with an 80 MHz CPU, up to 128 kB of flash and 32 kB SRAM.
  https://www.cnx-software.com/2023/03/16/texas-instruments-mspm0-low-cost-arm-cortex-m0-microcontrollers/

  Reply
 13. Tomi Engdahl says:

  Enter Tinker: Asus pulls out RISC-V board it hopes trumps Raspberry PI
  Chances its Arm that maker community is looking for a fresh SBC
  https://www.theregister.com/2023/03/15/asus_announces_riscv_tinker_board

  Reply
 14. Tomi Engdahl says:

  EW23: Analog Devices voittajaksi – tapahtuma keräsi kävijöitä lähes 27 000
  https://www.uusiteknologia.fi/2023/03/23/ew23-analog-devicesin-kameramoduuli-voittajaksi/

  Analog Devicesin ToF-kameramoduuli voitti sulautettujen tuotekisan Nürnbergissä meneillään olevilla sulautetun tekniikan messuilla. Ohjelmistoissa ehdolla päässyt Bittiumin Celluar IoT jäi tällä kertaa palkinnotta. Messut kertoi laajentavansa myös Embedded Worldin Kiinan lisäksi ensi vuonna länteen Yhdysvaltain Texasiin. Päivitys: Kävijöitä tämän vuoden tapahtuma keräsi lähes 27 000 ja näytteilleasettajia 950. Päivitetty 23.3.2023

  Kisan sulautetusta konenäöstä voitti Analog Devixesin ADTF3175-moduuli, joka on yhden megapikselin Time-of-Flight-tyyppinen kameramoduli ja ohjelmistokategoriassa Emproofin Nyx.

  Reply
 15. Tomi Engdahl says:

  https://etn.fi/index.php/13-news/14746-renesas-kutisti-8-bittisen

  8-bittisiä ohjaimia tarvitaan yhä laajasti eri sovelluksissa, mutta niidenkin toivotaan vievän yhä vähemmän tilaa. Renesas vastaa kysyntään uusilla RL78-perheen mikro-ohjaimilla. G15-sarjan pienin piiri sopii vain 3 x 3 millimetriin.

  Yleiskäyttöisessä, mutta monipuolisessa RL78/G15:ssä on monia oheistoimintoja ja 4-8 kilotavua flash-muistia koodille. Nastoja perheen siruissa on 8-20. Piirit on suunniteltu pitämään järjestelmän koko pienenä ja alentamaan teollisuus-, kuluttaja-, anturiohjaus-, valaistus- ja invertterisovellusten kustannuksia.

  Reply
 16. Tomi Engdahl says:

  Embedded World ylitti järjestäjien odotukset
  https://etn.fi/index.php/13-news/14752-embedded-world-ylitti-jaerjestaejien-odotukset

  Kolmen päivänä aikana 950 näytteilleasettajan tuotteisiin ja teknisiin seminaareihin tutustui lähes 27 000 vierasta. Viimevuotiseen, kesällä järjestettyyn tapahtumaan verrattuna määrä kasvoi yli 50 prosenttia. Yli 40 prosenttia vieraista tuli ulkomailta.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*