Finland number one in mobile data!

Finland is number one ICT county at least in one  important measurement: we are at the forefront of mobile data use. Finland beat the mobile data use, inter alia, the US, South Korea and Japan. It is also one of the few countries which are mainly offered unlimited data traffic at a fixed price.

Finland: The land of three thousand megabytes article identifies Finland as the number 1 country in the world when it comes to mobile data usage. The average data user per mobile user is around 3 gigabytes per month! Let’s look at the statistics of two biggest mobile operators. The average Elisa SIM used 2.9 gigabytes of mobile data per month in 2014. Each DNA SIM averagely used 3.5 gigabytes of mobile data per month in 2014.

Elisa carried almost as much mobile data on its network in 2014 as Vodafone did in Germany – and Vodafone has close to eight times the customer base of Elisa. DNA – with 2.5 million SIMs – shifted as many terabytes in 2014 as Vodafone did in Italy with 25 million users.

 

Tribute to Finnish operators, especially in the construction of a comprehensive mobile coverage here is not cheap, because the population density we have the lowest in Europe.

62 Comments

  1. Tomi Engdahl says:

    DNA: jo puolet mobiilidatasta 5G-verkossa
    https://etn.fi/index.php/13-news/14377-dna-jo-puolet-mobiilidatasta-5g-verkossa

    DNA on julkistanut kuuvan vuoden Datakronikka-selvityksen, joka selventää suomalaisten datankäyttöä. Nuoret ei alle 30-vuotiaat roikkuvat verkossa kaiken aikaa ja yli puolet mobiilidatasta kulkee jo 5G-verkossa, selviää Datakronikasta.

    Luvut koskevat toki DNA:n omia liittymiä, mutta aiemmat tutkimukset osoittavat, että käyttötavat ovat hyvin samanlaisia kaikilla operaattoreilla. DNA:n lukujen mukaan 5G-liittymillä kulutetaan lähes 1200 megatavua eli 1,2 gigaa dataa päivässä. Myös 4G-datan määrä on kasvanut ja on nyt keskimäärin 983 megatavua päivässä. 3G:ssä data ei käytännössä enää liiku. DNA sulkeekin oman 3G-verkkonsa ensi vuoden lopulla.

    18-29-vuotiaat käytävät keskimäärin 2142 megatavua päivässä. Kun HD-tasoisen Netflix-elokuvan striimaaminen kuluttaa noin kolme megatavua, pelkästään elokuvilla ei tällaisiin datamääriin voi päästä. Datakronikassa esitetäänkin selitykseksi TikTokin kaltaisia sovelluksia, jotka ovat todellisia datasyöppöjä.

    Reply
  2. Tomi Engdahl says:

    Omnitele mittasi: Suomen 5G-nopeudet hyvää tasoa
    https://etn.fi/index.php/13-news/14386-omnitele-mittasi-suomen-5g-nopeudet-hyvaeae-tasoa

    Omnitelen tuoreen raportin mukaan 5G-verkkojen yleistymisen myötä kaikkien operaattoreiden mitatut keskimääräiset tiedonsiirtonopeudet olivat erittäin hyvällä tasolla, myös kansainvälisesti vertailtuna. Nopein 5G löytyi Turusta DNA:n verkossa, jossa data siirtyi keskimäärin 642 megabitin sekuntinopeudella.

    Mittauksessa DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin seitsemässä kaupungissa, eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Porissa. Kolmessa kaupungissa Eisan verkko mitattiin nopeimmaksi.

    Nopeuden lisäksi 5G on lisännyt myös datamääriä. DNA:n tilastot osoittavat, että kuluttajien puhelimissaan käyttämillä 5G-liittymillä on kuluvana vuonna siirretty yli 20 prosenttia enemmän dataa kuin vastaavasti 4G-liittymillä. Mobiilidataliittymiä tarkastellessa ero on vielä suurempi, noin 70 prosenttia. Kotiin kiinteästi asennettavassa Koti 5G -palvelussa ero 4G-dataliittymään on jopa 180 prosenttia.

    Reply
  3. Tomi Engdahl says:

    DNA nousi kakkoseksi liittymien määrässä – yhtä käyttäjää laskutetaan 18,50 euroa
    https://etn.fi/index.php/13-news/14923-dna-nousi-kakkoseksi-liittymien-maeaeraessae-yhtae-kaeyttaejaeae-laskutetaan-18-50-euroa

    DNA on kertonut ensimmäisen vuosineljänneksen tuloslukujaan. Liikevaihto kasvoi 253 miljoonaan euroon, jokaista mobiiliverkon käyttäjä operaattori laskuttaa 17,70 euroa kuukaudessa ja liittymien määrässä DNA nousi Suomen kakkospaikalle ohi Telian.

    Elisa on Suomessa selkeä ykkönen lähes 3,6 miljoonalla liittymällään. DNA:lla on nyt yli 2,7 miljoonaa liittymää, mikä on karvan verran enemmän kuin Telialla, joka aiemmin piti hallussaan kakkossijaa.

    Operaattoreille ARPU eli liittymien keskimääräinen kuukausilaskutus on tärkeä menestyksen mittari. DNA:lla se oli tammi-maaliskuussa 18,50 euroa jokaista tilattua mobiililiittymää kohti. DNA:lla on myös reilut 200 tuhatta prepaid-liittymää, mutta niissä ARPU jää selvästi pienemmäksi, tarkalleen 8,40 euroon.

    Parhaiten operaattorille tuottaa rahaa pian käytöstä poistuva palvelu eli vanhat lankapuhelinliittymät. Niitä DNA:lla on enää 13 000, mutta toisaalta ARPU on 53,80 euroa. Laajakaistaliittymiä yhtiöllä on 651 000, joista jokaista laskutetaan keskimäärin 16,30 euroa kuukaudessa.

    DNA:lla on lisäksi 225 000 kaapelitv- tai DNA TV -liittymää.

    ARPU on 9,40 euroa kuukaudessa.

    Reply
  4. Tomi Engdahl says:

    Uudet 5G-puhelinliittymät romuttivat halvempien nettiyhteydet – tällaisia diilejä voit nyt saada
    Vanhan liittymän ominaisuuksista voi joutua maksamaan jopa 10 euroa kuukaudessa enemmän kuin aikaisemmin. Selvitimme, millaisia diilejä suurilla yrityksillä on nyt myynnissä.
    https://yle.fi/a/74-20045033

    Reply
  5. Tomi Engdahl says:

    Tutkimus paljastaa, että ilmastotekijät vaikuttavat nuorten liittymän ja älypuhelimen valintaan
    Nuorten kasvanut ilmastohuoli näkyy myös liittymän valinnassa, sillä he valitsevat muita ikäryhmiä useammin 5G:n ilmastosyistä. Asia selviää DNA:n teettämästä Digitaalinen elämä -tutkimuksesta. Nuoret ovat myös kiinnostuneita pienentämään omaa digitaalista hiilijalanjälkeään sekä hankkimaan älypuhelimensa käytettynä
    https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet

    Reply
  6. Tomi Engdahl says:

    Suomi on erilainen nettimaa
    https://etn.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=15329&via=n&datum=2023-09-18_15:10:16&mottagare=31202

    Vuonna 2022 Suomessa käytettiin eniten mobiilitiedonsiirtoa asukasta kohden verrattuna muihin Pohjois- ja Baltian maihin, selviää Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja muiden maiden viranomaisten julkaisemista teletilastoista. Laajakaistaliittymiä Suomessa on asukasta kohden niin ikään eniten, mutta kiinteiden yhteyksien saatavuudessa Suomi tippuu kärkikahinoista.

    Karkeasti tilastojen perusteella voi sanoa, että Suomen internet-liikenne perustuu paljon muita maita enemmän mobiiliverkkoihin. Asukasta kohden Suomen mobiiliverkoissa siirtyi dataa 63 gigatavua kuukaudessa. Toiseksi eniten dataa siirtyi Latviassa, jossa asukasta kohden mobiilidataa kulki 49 gigatavua kuussa. Vähiten mobiilidataa liikkui Norjassa, jossa luku asukasta kohden kuukaudessa oli 10 gigatavua.

    Suomalaissa kotitalouksissa käytetään ainoastaan mobiilinettiä niin mobiili- kuin muissakin kodin laitteissa esimerkiksi 4G- tai 5G-modeemin avulla. Monissa muissa maissa käytössä on useammin kodin kiinteä yhteys, jota hyödynnetään tiedonsiirtoa enemmän kuluttaviin palveluihin kuten suoratoistovideoiden katseluun tarkalla kuvalaadulla suurelta ruudulta.

    Suurin osa (59 %) Suomen mobiiliverkkojen tiedonsiirrosta tapahtui niin sanotuista mobiililaajakaistaliittymistä eli liittymistä, joissa ei käytetä lainkaan puhepalveluita. Näitä liittymiä on käytössä esimerkiksi modeemeissa ja tableteissa.

    Reply
  7. Tomi Engdahl says:

    DNA: suomalaiset mobiilidatan suurkuluttajia
    https://etn.fi/index.php/13-news/15342-dna-suomalaiset-mobiilidatan-suurkuluttajia

    Tämä ei oikeastaan ole mikään uutinen, mutta suomalaiset kuuluvat maailman kärkeen mobiilidatan kuluttajina. Alkuvuonna DNA:n ja Elisan tilaajat käyttivät lähes 50 gigatavua mobiilidataa kuukaudessa.

    Tefficientin raportin mukaan DNA:n asiakkaat käyttivät alkuvuonna eniten liittymäkohtaista mobiilidataa Euroopassa. DNA:n mukaan etenkin liikkuvan kuvan yleistyminen kasvattaa datamääriä. Datamäärien lisääntyessä energiankulutus pysyy kuitenkin kohtuullisena, sillä 5G-verkon myötä energiatehokkuus paranee.

    DNA:n asiakkaat käyttivät vuoden 2023 tammi–kesäkuun aikana liittymää kohden keskimäärin 48,8 gigatavua dataa kuukaudessa. Elisan lukema oli 47,8 gigatavua kuukaudessa. DNA:lla vastaava luku vielä alkuvuonna 2022 oli 43,6 gigatavua, joten kasvua on vuodessa tullut noin 12 %.

    Jatkuvasti kehittyvät älylaitteet ja niiden palvelut ohjaavat käyttäjiään vahvasti videosisältöjen pariin. DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari huomauttaa, että mobiililaitteelta katsottavista videoista on tullut lähes huomaamattomasti kiinteä osa monen suomalaisen arkea, kun liikkuvaan kuvaan pohjaavat mobiilipalvelut ovat alati yleistyneet. Näitä ovat esimerkiksi TikTok, Instagram Reels, Snapchat, YouTube, Twitch ja lukuisat suoratoistopalvelut. Aiempaa nopeammat mobiiliyhteydet mahdollistavat myös aiempaa paremman kuvanlaadun, mikä heijastuu datamääriin.

    Reply
  8. Tomi Engdahl says:

    Selvitys: Kuka käytti eniten mobiilidataa?
    https://www.uusiteknologia.fi/2023/09/21/selvitys-kuka-kaytti-eniten-mobiilidataa/

    Televerkkojen analyysiyhtiö Tefficientin uusimman raportin mukaan DNA:n asiakkaat käyttivät alkuvuonna mobiilidataa eniten Euroopassa ja toisena Elisa. Suomen Teliasta oli raportissa oli vain 2022 tiedot. Kasvua käyttäjäkohtaisiin datamääriin tuli etenkin liikkuvasta kuvasta ja 5G-verkkojen laajentumisesta.

    DNA:n asiakkaat käyttivät alkuvuonna eniten liittymäkohtaista mobiilidataa Euroopassa, mutta olivat myös koko maailman kärkijoukoissa, kertoo tutkimusyhtiö Tefficientin 3/2023-raportti. Sen mukaan DNA:n asiakkaat käyttivät vuoden 2023 tammi–kesäkuun aikana liittymää kohden keskimäärin 48,8 gigatavua dataa kuukaudessa, kun vuosi sitten luku oli 42,6 gigatavua.

    Elisalla asiakaskohtainen käyttömäärä oli alkuvuodesta 47,8 gigatavua, mutta Telian Suomen osalta tarjolla ei ollut vielä vertailukelpoista lukua vaan raportissa oli vuoden 2022 luku.

    Reply
  9. Tomi Engdahl says:

    Silver Senior
    PÄÄVALIKKO
    PUHEET JA TEOT EIVÄT KOHTAA YLI VIISIKYMPPISTEN TYÖLLISTÄMISESSÄ
    https://silversenior.fi/www-silversenior-fi-tyonhakijoille/

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*