Finland number one in mobile data!

Finland is number one ICT county at least in one  important measurement: we are at the forefront of mobile data use. Finland beat the mobile data use, inter alia, the US, South Korea and Japan. It is also one of the few countries which are mainly offered unlimited data traffic at a fixed price.

Finland: The land of three thousand megabytes article identifies Finland as the number 1 country in the world when it comes to mobile data usage. The average data user per mobile user is around 3 gigabytes per month! Let’s look at the statistics of two biggest mobile operators. The average Elisa SIM used 2.9 gigabytes of mobile data per month in 2014. Each DNA SIM averagely used 3.5 gigabytes of mobile data per month in 2014.

Elisa carried almost as much mobile data on its network in 2014 as Vodafone did in Germany – and Vodafone has close to eight times the customer base of Elisa. DNA – with 2.5 million SIMs – shifted as many terabytes in 2014 as Vodafone did in Italy with 25 million users.

 

Tribute to Finnish operators, especially in the construction of a comprehensive mobile coverage here is not cheap, because the population density we have the lowest in Europe.

52 Comments

 1. Tomi Engdahl says:

  DNA: jo puolet mobiilidatasta 5G-verkossa
  https://etn.fi/index.php/13-news/14377-dna-jo-puolet-mobiilidatasta-5g-verkossa

  DNA on julkistanut kuuvan vuoden Datakronikka-selvityksen, joka selventää suomalaisten datankäyttöä. Nuoret ei alle 30-vuotiaat roikkuvat verkossa kaiken aikaa ja yli puolet mobiilidatasta kulkee jo 5G-verkossa, selviää Datakronikasta.

  Luvut koskevat toki DNA:n omia liittymiä, mutta aiemmat tutkimukset osoittavat, että käyttötavat ovat hyvin samanlaisia kaikilla operaattoreilla. DNA:n lukujen mukaan 5G-liittymillä kulutetaan lähes 1200 megatavua eli 1,2 gigaa dataa päivässä. Myös 4G-datan määrä on kasvanut ja on nyt keskimäärin 983 megatavua päivässä. 3G:ssä data ei käytännössä enää liiku. DNA sulkeekin oman 3G-verkkonsa ensi vuoden lopulla.

  18-29-vuotiaat käytävät keskimäärin 2142 megatavua päivässä. Kun HD-tasoisen Netflix-elokuvan striimaaminen kuluttaa noin kolme megatavua, pelkästään elokuvilla ei tällaisiin datamääriin voi päästä. Datakronikassa esitetäänkin selitykseksi TikTokin kaltaisia sovelluksia, jotka ovat todellisia datasyöppöjä.

  Reply
 2. Tomi Engdahl says:

  Omnitele mittasi: Suomen 5G-nopeudet hyvää tasoa
  https://etn.fi/index.php/13-news/14386-omnitele-mittasi-suomen-5g-nopeudet-hyvaeae-tasoa

  Omnitelen tuoreen raportin mukaan 5G-verkkojen yleistymisen myötä kaikkien operaattoreiden mitatut keskimääräiset tiedonsiirtonopeudet olivat erittäin hyvällä tasolla, myös kansainvälisesti vertailtuna. Nopein 5G löytyi Turusta DNA:n verkossa, jossa data siirtyi keskimäärin 642 megabitin sekuntinopeudella.

  Mittauksessa DNA:n liittymän keskimääräinen latausnopeus oli suurin seitsemässä kaupungissa, eli Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Porissa. Kolmessa kaupungissa Eisan verkko mitattiin nopeimmaksi.

  Nopeuden lisäksi 5G on lisännyt myös datamääriä. DNA:n tilastot osoittavat, että kuluttajien puhelimissaan käyttämillä 5G-liittymillä on kuluvana vuonna siirretty yli 20 prosenttia enemmän dataa kuin vastaavasti 4G-liittymillä. Mobiilidataliittymiä tarkastellessa ero on vielä suurempi, noin 70 prosenttia. Kotiin kiinteästi asennettavassa Koti 5G -palvelussa ero 4G-dataliittymään on jopa 180 prosenttia.

  Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*