Can RISC-V – Linux of Microprocessors – Start an Open Hardware Renaissance?

https://www.darrentoback.com/can-risc-v-linux-of-microprocessors-start-an-open-hardware-renaissance

RISC-V is an interesting open hardware CPU. It is the most promising open CPU design, but can it succeed in competitive CPU market? 

651 Comments

  1. Tomi Engdahl says:

    USA haluaa nyt estää kiinalaisilta RISC-V:n
    https://etn.fi/index.php/13-news/16136-usa-haluaa-nyt-estaeae-kiinalaisilta-risc-v-n

    Yhdysvallat pitää Kiinaa suurimapan turvallisuusuhkana. Nyt amerikkalaiset senaattorit etsivät keinoa estää avoimen RISC-V-arkkitehtuurin käyttö Kiinassa. Maan hallituksen perustama komitea tutkiii nyt, mitä olisi tehtävissä.

    Esimerkiksi New York Times kertoo, että NASA on valinnut RISC-V-tekniikan auttaakseen tulevien avaruusalusten laskeutumista kartoittamattomille planeetoille. Meta käyttää sitä tekoälyn toteutuksiin. Samalla kiinalaiset kehittävät RISC-V-pohjaista datan salausta.

    RISC-V on käynnistänyt Washingtonissa viime kuukausina uuden keskustelun siitä, kuinka pitkälle Yhdysvallat voi tai pitäisi mennä, kun se jatkuvasti laajentaa rajoituksia teknologian viennille Kiinaan. Tämä johtuu siitä, että RISC-V:stä, jonka voi ladata Internetistä ilmaiseksi, on tullut keskeinen työkalu kiinalaisille yrityksille ja valtion laitoksille.

    - Jos emme laajenna vientivalvontaamme koskemaan tätä uhkaa, Kiina ohittaa meidät jonakin päivänä maailman johtavana sirusuunnittelun valmistajana, sanoi republikaanisenaattori Marco Rubio.

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*